Zion National Park – dag 16 en 17

Zion National Park was het laatste natuurpark dat we bezochten. We zouden hier 2 dagen blijven. South Campground werd onze camping. In Zion is er niets te verkrijgen, dus moesten we een twintigtal mijl rijden naar een stad waar we inkopen gingen doen voor 2 dagen.

In de namiddag namen we de shuttle die ons bij de eerste trail bracht, de Riverside Walk. Zoals de naam het al zegt, liepen we 45 minuten langs een rivier. Op een bepaald punt liep de weg dood en daar startte een tweede trail, de Narrows. Al badend door het rivierwater gingen we voort. En hoe verder we gingen, hoe minder volk we tegenkwamen, maar ook hoe mooier het werd. Het water kwam op bepaalde plaatsen tot aan ons middel en de keien in de rivier bemoeilijkten het stappen, maar dankzij het spectaculaire decor (de rotswanden versmalden naarmate we verder ploeterden) hadden we een zeer mooie wandeling!

door de rivier

holte

indrukwekkend

river

’s Avonds legden we een pizza op de BBQ en gingen we vroeg slapen voor de trail van de volgende dag. Hier een foto van onze camping.

camping

Dag 17 begon in de duisternis. Naar deze dag hadden we lang uitgekeken! Vandaag zouden we Angels Landing doen, een zeer gevaarlijke trail waar in het verleden al doden waren gevallen. Via kabels in de rotsen leidt de wandeling naar boven en op verschillende stukken is het pad zeer smal en ligt aan beide kanten een serieuze afgrond. We waren dus gewaarschuwd!

Angels Landing is vooral ’s ochtends aan te raden: er zijn weinig mensen en met de opkomende zon heerst er een speciale sfeer:

opkomende zon

Na een uurtje te hebben geklommen, konden we beginnen aan het zo gevreesde stuk. Ook al was het uitzicht ronduit indrukwekkend, we hadden de moeilijkheid van de trail erger ingeschat. Maar een gewaarschuwd man… enfin, jullie kunnen zelf aanvullen!

op weg

onderweg

Boven aan de top – het was toen rond 8u30 – kwam dan eindelijk de ultieme beloning: we voelde de wind door onze haren spelen en we hadden een magistraal uitzicht over de Canyon. Angels Landing was voor ons allen de mooiste trail die we hadden gemaakt en we poseerden dan ook met een serieuze smile op ons gezicht voor de foto (gemaakt door de enige persoon die ons die dag was voorgegaan):

CIMG3701

alleenstaande rots

Tegen 10h30 bereikten we weer de grond. Het begon al serieus warm te worden en we lachten in ons vuistje toen we mensen in dikke drommen naar boven zagen klauteren. Gelukkig waren we vroeg begonnen!

Terwijl Pieter, Marieke en Lucas in het dorp iets gingen drinken om zich te verfrissen, was Simon nog niet uitgewandeld. Na de Weeping Rock (een korte wandeling met als eindpunt een kleine waterval) deed hij nog de Hidden Canyon Trail, die als het kleine broertje van Angels Landing beschouwd kon worden.

Terug op de camping wilden we nog een dam bouwen in de Virgin River, de rivier waar we door gewaad hadden tijdens The Narrows en die als bij toeval langs onze camping stroomde. We voelden het kind weer even in ons opkomen…

dam

De mooie – maar ook zware – dag werd afgesloten met een cinemabezoek! Niet in het park zelf natuurlijk, maar in Hurricane, een stad op een halfuur rijden van het park. We kozen voor een luchtige en grappige animatiefilm, G-Force, waarin enkele hamsters de wereld moesten redden van het onheil. Net wat we nodig hadden!

(Posted by Simon)

5 reacties

  1. Simon, opnieuw prachtig geschreven! Bedankt want zo zal ik later via je mooi verslag onze reis nog eens kunnen herbeleven.

  2. Marieke heeft gelijk Simon! De manier waarop je alles vertelt is alsof we het allemaal samen meemaken!

    Alles goed met jullie?! Hier verloopt alles zijn gewone gang :-) Heel mooi weer hier deze week!

    Komende zondag gaat onze vakantie ook beginnen :-) EINDELIJK!
    1Ik zei gisteren tegen Ken dat we juist 1 jaar geleden in Rovinj zaten :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *