VT4 – Ik trouw

Er is een medewerkster bij VT4 die ons wel heel graag in een nieuw programma wil zien. Het programma heet “Ik trouw”. Naast de vele telefoontjes ontving Marieke ook volgend mailtje:

Hieronder vind je al wat meer informatie. Als je het besproken hebt met je vriend, dan bel ik over enkele dagen terug.
Dan kan ik al je vragen beantwoorden en alle uitleg geven die je nog wil.

Proficiat dat jullie dit jaar in het huwelijksbootje stappen!
VT4 nodigt je
daarom uit om je kandidaat te stellen voor een gloednieuw TV-programma.
Onze zender zoekt namelijk toekomstige trouwers die hun huwelijk gepland hebben tussen april en november 2010.
Elke week schenkt VT4 een geweldige huwelijksreis aan een van de drie deelnemende koppels.

Het programma is gebaseerd op het programma “Komen eten”, waar mensen bij elkaar thuis komen eten en elkaars kookkunsten beoordelen. “Ik trouw” is in principe hetzelfde, maar deze keer gaan koppels naar elkaars trouw kijken om er hun mening over te spuien. Degene met de meeste punten krijgt een huwelijksreis van 5000 EUR.

Gelukkig deelt Marieke met mij de mening dat een huwelijk iets persoonlijks is en een intiem gebeuren moet worden, zonder dat gans Vlaanderen mee zit te kijken. Bovendien kijken we nooit VT4. Na 3 telefoontjes is het ondertussen wel duidelijk dat we er niet aan meedoen. Mensen die wel geïnteresseerd zijn in een paar minutes of fame sturen maar een mailtje naar iktrouw@vt4.be.

14 reacties

 1. ja, idd, en gewoon al die kritische blikken dan, kwestie van van een ontspannen trouw te spreken?

 2. Haha, wat een verhaal!
  Ook wel knap dat ze jullie opgespoord hebben als ‘goede kandidaat’.

 3. Hallo, ons hebben ze ook gecontacteerd. Vanwaar ze hun informatie halen dat we huwen weten we ook niet. Nu, na enkele telefoontjes naar de familieleden en advies van een vriendin, hebben we beslist hier niet aan deel te nemen. We willen ons huwelijk vieren met onze familie en vrienden en vresen dat er achteraf commentaar zou komen, terwijl wij ons huwelijk zo zagen. Ik denk dat ik al genoeg zenuwen ga hebben op onze grote dag, zonder alle camera’s endergerlijke.
  Alvast een mooie dag aan jullie toegewenst!

 4. hallo, deze middag ontving mijn vriend ook een telefoontje van VT4. wij weten niet goed wat te doen met het aanbod. Ik vind het ook een beetje raar als zo’n persoonlijk en mooi moment dat je wil vieren met familie en vrienden, dat het op TV wordt uitgezonden. niet alleen voor de kritiek die andere mensen zouden geven, maar ook omdat het veel “gemaakter” gaat lijken en dat je (wie weet) tekstjes zal moeten inspreken of dingen juist niet mag doen van VT4 gewoon om het programma wat mooier te maken.

  Het is ook maar raar dat twee totaal onbekende koppels dan naar jouw trouw moeten komen om te oordelen… als ik mijn eigen commentaar zo lees, dan kan ik straks een grote NEE als antwoord geven aan die vrouw (want ze ging nog eens terugbellen)…

  Veel geluk met de trouw en jullie verdere leven!!! :-)

 5. Hoe grappig om te lezen hier…
  Ook wij werden spontaan opgebeld als het ideale koppel om deel te nemen!
  Ik wou me er vanaf maken met de melding dat we enkel een intiem tuinfeestje hebben met de familie en getuigen en that’s it, de dag nadien vertrekt ons vliegtuig richting Bali.
  Dus zoveel is er niet te beleven bij ons… dat was dus ideaal voor hun!
  Jammer maar wij verkiezen ook een intieme trouw zonder heel België land te laten meegenieten.

  GRTZ
  Lis en kristof

 6. Ook wij werden een week geleden opgebeld.
  Mijn vriend zag het meteen zitten maar ik daarentegen had hier absoluut geen zin in.

  Volgens mij bekomen ze deze info van het stadhuis want mijn vriend heeft daar zijn tel gegeven en ze hebben toen op zijn tel gebeld.

 7. ons hebben ze ook al gevraagd. (vandaag net gebeld, denk dat ze niet echt genoeg kandidaten vinden)

  Hoe ver kun je gaan, als ze van trouwen ook al een wedstrijd maken.

  Wat is het volgende? vier zwangere moeders die gaan stemmen wie de beste bevalling achter de rug heeft?

 8. hey iedereen,
  Ik heb vandaag net hezelfde telefoontje gekregen en wij gaan dit ook niet doen hoor.
  elke trouw is voor ieder persoonlijk een unieke speciale gebeurtenis en daar kan voor mij niemand anders over oordelen ik vind dit mooi jij vind iets anders mooi

 9. Hej,

  ook ik werd onlangs gecontacteerd om deel te nemen aan het programma. Maar onze trouw zou 3 dagen na het beruchte telefoontje al plaats vinden. Wij hadden het feest zelf georganiseerd bij mijn ouders vakantiewoning in de Ardennen, dus dat vraagt veel voorbereiding. Ik heb dan ook maar vriendelijk bedankt! Ik had wel wat anders aan mijn hoofd dan zo’n cameraploeg achter mijn gat. Achteraf gezien ben ik heel blij dat ik dit toch niet toegezegd heb!
  Eerst dacht ik zelf dat het een grap was. :-)Want wie maakt er van een trouwfeest nu een competitie? Maar tijdens de sketchkes kwam dit niet naar boven, dus ben ik hier toch maar eens op het web gaan zoeken…en blijkbaar zijn er meerdere personen die dit hebben meegemaakt. Ik had ook zoiets van: euh, dit is iets van ons, en hoe brengen ze wat in beeld….?
  en zoals Brecht al zei: wat is het volgende!?
  Wat ik toen ook aan de dame aan de telefoon heb gevraagd, was hoe ze wisten dat wij gingen trouwen. Haar antwoord was: ” euh, dat hebben enkele van mijn collega’s hier gedaan, maar dit is via trouwbeursen….” Ik heb dus geen enkele, maar dan ook geen enkele trouwbeurs bezocht!? Dus nu stel ik mij nog altijd de vraag hoe ver in de persoonlijk gegevens sommige mensen mogen/kunnen gaan….?

  dames en heren, geniet van de dag die jullie nog te wachten staat! Het is een echte aanrader!:-) (en doe dit enkel met de mensen die je graag hebt, en niet met vreemden ;-))

  grtjs,
  Marijke

 10. Pingback: Kerkelijk huwelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *