Spaarlampen

Spaarlamp spotje

Weet je waarom spaarlampen spaarlampen noemen?

Gewone lampen kosten 2 EUR, een spaarlamp 14 EUR. Daar moet je dus veel langer voor sparen. Ok ok, ze verbruiken maar een 5de van een gewone lamp en gaan heel wat langer mee, maar toch.

Ik ging verleden week in de brico spaarlampen kopen ter vervanging van enkele gloeilampen, omdat we in onze les van “elektronische aspecten van producten” de voordelen van spaarlampen gezien hebben. Bij de voordelen mag dus dit nadeel geschreven worden. Ofwel is de brico niet de beste plaats om spaarlampen te kopen? Gebruiken jullie spaarlampen? En waarom vb. niet?

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als huis

6 reacties

 1. Spaarlampen gebruik ik enkel op plaatsen waar het nuttig is. ’t Is te zeggen, op plaatsen waar de lamp gedurende lange tijd brandt. Bijvoorbeeld enkele sfeerlampjes in de woonkamer. Die branden elke avond enkele uren aan een stuk. Op een plaats waar de lichten niet lang branden is een spaarlamp niet zo interessant. Denk bijvoorbeeld aan de traphal, toilet,…

 2. Wij gaan ook langzaam over op spaarlampen of halogeen lampen.
  Gelukkig zijn ze hier regelmatig in de aanbieding, want inderdaad het is een stukje investering. Maar ja, je haalt het eruit zeggen ze.

 3. Ik geloof niet dat wij spaarlampen hebben ergens. In de keuken en badkamer TL verlichting, in de woonkamer gewone gloeilampen en halogeenspotjes en in de slaapkamer gewone peertjes.

 4. Zelfde conclusie als Wim…
  TL verlichting op plaatsen waar iets langere tijd licht nodig is ( zoals badkamer ) en voor de rest halogeen en hier en daar led ( maar dat is nog een beetje te duur spijtig genoeg ).

 5. Thuis worden spaarlampen gebruikt, oa voor de sfeerlampen in de woonkamer en de ene rij lichten op de gang, voor de rest zijn het spots.
  Op kot zijn het zo goed als overal spaarlampen, onze kotbaas is daar nogal fan van ;-) . Op mijn kamer heb ik er gelukkig geen want vindt ze ook maar ongezellig eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *