Smiling Cobra

Smiling Cobra

Smiling Cobra is niet meer, althans niet meer in het bloglandschap. Door de mannen van Blokwatch, die al even erg reageerden als het VB zelf over God moge het weten welk feit. Goed gedaan mannen (ironisch), je hebt zowat de beste blogger die ik ken weggejaagd.

Smiling Cobra, het ga je goed, ik hoop je vooralsnog ooit eens terug te horen.

15 reacties

 1. Het is inderdaad een gemis, er zal een stuk minder gelachen worden, zouden die zakken nu hun zin hebben, ik hoop dat ze een bende processierupsen in hun nek krijgen, ik zal ze er met veel genoegen uitbranden.

 2. Dank je, Pieter, dat je me de moeite waard vond om een post aan mijn ‘verdwijning’ te wijden.

 3. We gaan wel niet overdrijven, eh jongens.
  Cobra schreef zeker goed , maar je kan hem moeilijk evenwichtig noemen.
  Bij de minste kritiek besteeg hij zijn paard, en raasde als een wildeman door de ether, (ik bedoel, het internet).
  Ik stoorde me steeds meer en meer aan zijn genoegzame zelfvoldaanheid.
  Als je hem niet wou aanbidden of op een voetstuk zetten, maar als een ander benaderde, kon hij ook wel wreed arrogant uit de hoek komen.

  Hierbij met alle geweldadigheid die er aan mensen kan aangedaan worden. Hij zal het misschien niet letterlijk bedoelen, maar er is al genoeg aanzet tot geweld in de wereld.
  Ik baal daarvan.

  Anderzijds is het duidelijk dat hij verslaafd was aan de comments van de ‘lijmsnuivers’ rondom hem. Die alles goed vonden wat hij bracht , als het hen maar verstrooide.

  Dus vrees ik dat we hem wel weer gaan tegenkomen….

  Benny.

 4. Jammer Hoor!
  Ook Slabber heeft de link nog fier naar smiling cobra staan!
  En dat plekje heeft al eens leeg gestaan zoals ik als eens geschreven heb!
  Smiling komt terug en het bloed kruipt als de Slang..

 5. @ Benny, ik deel je mening helemaal niet. Het is gemakkelijk iemand uit te schelden op die manier, maar omdat ik voor een vrije discussie ben laat ik je comment toch maar toe.

  Zijn lezers lijmsnuivers noemen die verstrooiing nodig hebben… Vreemd. Je hebt zeker zelf geen blog? (of je post hem niet uit angst dat anderen je ook verwijten zullen maken?)

  Je bent nooit verplicht om iemand zijn blog te lezen, ook die van smiling cobra niet. Daar draait het om, vrijheid. En die hebben jullie met jullie arrogante gedrag ingesnoerd. Als je iemand wilt uitkafferen, doe het dan in het echte leven, dat is niet zo laf.

 6. Er is hier wel sprake van veel mystificatie. Naar ik uit zeer goede bron vernam is Smiling Cobra wel als eerste beginnen kafferen. Actie lokt reactie uit zoals elk zinnig mens wel weet, en ook al ben je een icoon, dan heb je nog niet het recht om iemand grof of hypocriet te behandelen. Ook zijn scheldpartij op blokwatch stond naar ik vernam niet in verhouding met wat er werkelijk gebeurd is. Sterallures? Nou moe…dimmen dan maar

 7. PieterC begrijpt me niet helemaal.
  Ik noem de bloglezers in het algemeen, geen lijmsnuivers, enkel het groepje lezers dat zich in een enge kring rond Smiling Cobra schaarde, en die ‘Waaaauw!’ en ‘Geweeeldig !’ riepen, als er iemand rigoureus werd afgemaakt, omdat die het durfde (en dat gebeurde wekelijks) een beleefde suggestie doen, of lichtjes aandurfde overwegen om het ‘voorzichtig’ niet eens te zijn met SC.
  De ongelikte manier waarmee hij deze mensen afsnauwde was ronduit degoutant, en -steeds weer- doorspekt van zoveel geweld.
  Evenredig met zijn brutaliteit, nam ook de aanbidding toe van zijn trouwe fans. Blind van verafgoding slikten ze alles wat hij er uit kraamde.
  Mensen die knieschijven afrukken of ogen uitgesteken , om het slachtoffer zelf te laten zien af geranseld te woreden , doen mij kokhalzen van missekklijheid.
  In de dertiger jaren waren er ook zo blinde aanbidders voor onredelijk geweld. Iedereen die goedkeurend daar met mee knikt is, medeverantwoordelijk voor geweld.

  Inderdaad kan je de andere kant uitkijken en zijn blog niet lezen.
  Maar wordt er al niet te veel naar de andere kant gekeken als er geweld wordt geproclameerd?

  Feit blijft ook dat het toevallig collega-bloggers waren die ook zaten/zitten te hunkeren naar wat ‘lieve woordjes op hun blogcomments’…en dan kan je al wat meer hebben, niet?

  PieterC, Ik schreef dit niet om te schelden, maar om tussen de woordjes van lof, ook wat nuchtere overwegingen in te brengen.
  Ik bedoel met ‘de lijmsnuivers’ dus enkel het kleine groepje ‘commentatoren’ die ‘verdoofd’ geraakten door de solventen in zijn ‘lijm’. Op den duur hebben ze niet door, dat het snuiven verslavend werkt , maar ook niet dat de oplosmiddelen in de lijm , van een steeds schadelijker soort zijn die blijvend schade aanrichten.

  No hard feelings dus.

  Greete, benny.

 8. Ik denk dat je je als blogger voor een stuk aan de openbaarheid prijsgeeft. Je kiest er moedwillig voor om je (of een stuk van) je huishouden voor iedereen te grabbel te gooien. Je zegt al eens iets over je dorp, je straat, je buur….. dan is het wel nogal belachelijk om op je achterste poten te gaan staan omdat je privacy wordt geschonden. Omdat bewonderaars hun idool wel eens willen ontmoeten. Wie op privacy gesteld is blogt beter niet. Dat je al eens reacties krijgt die je niet wil, behoort tot de risico’s van het vak. Ik denk dat het een beetje onnozel is om dat allemaal te dramatiseren – hey, het was wel je vrije keuze hé om de publieke tribune te betreden, dan moet je de consequenties er maar bij nemen en er zo rationeel mogelijk mee leren omgaan. Ook vind ik het een beetje belachelijk om elk zieleroersel zo maar voor iedereen te etaleren. Ik ben triest, ik ben kwaad, ik ben woedend, ik ben weer triest…. soaps vinden we al genoeg op de televisie. Er zijn wel interessantere dingen om te lezen

 9. @carrie. volkomen eens met je.
  Ik ben dan toch niet abnormaal!
  Ik heb het ooit aangedurfd (stuk onverlaat) om openlijk de vraag te stellen wie SC was. Awel ik zal dat niet vlug vergeten!
  Ook voor mij heeft hij zijn blog afgesloten (wegens inbreuk op zijn privacy!) een anderhalf jaar terug.
  Na mij flink publiekelijk uitgekafferd te hebben.
  Ik was daar eigenlijk flink door aangedaan, omdat dit niet in verhouding stond met mijn -onnozele- vraag.
  Deze tweede aanvaring onderbouwd hierbij -gelukkig- mijn ‘onschuldige misstap’. Of althans toch een beetje… ;-)
  Benny.

 10. Mannen (carrie & benny), ik weet niet wie je hier probeert te overhalen van je punt. Iemand zwart maken is makkelijk op die manier. Als je niet tegen het fenomeen bloggen kan blijf er dan ook vanaf.
  Smiling cobra had zijn eigen karakter. Hij vond zijn identiteit belangrijk en gaf het daarom moeilijk prijs. Mag hij daarom niet online zijn zegje doen? Wat mij betreft zijn jullie al zo extreem als het vb zelf. Fanatisme is nooit goed te keuren.
  Bij deze dus de laatste comment op deze post.
  Pas ik de censuur toe? Ja, want het sop is de kool niet waard. Praat maar wat verder op jullie forum of andere blogs.

Reacties zijn gesloten.