She’s a he

Vandaag zijn we bij de dierenarts langs geweest met onze Pastis:

 • Blijkbaar is ze een hij. Of we dachten dus dat de kater een kattin was. Blijkbaar zit er niet veel verschil in geslacht, want de balletjes groeien pas later bij een kat.
 • Het zit met een wormbuikje, dus zijn we begonnen met ontwormen. Eens kijken als ik morgen het ontwormspuitje ook zo gemakkelijk in zijn mondje krijg als de dierenarts.
 • Vaccinaties en bijhorend paspoort wordt nog even uitgesteld, want ze hij kreeg nog een spuitje met antibiotica tegen zijn snotvalling, en dan mag er blijkbaar niet gevaccineerd worden

Binnen een tweetal weken dus nog eens terug gaan om de vaccinaties. Het is wonderbaarlijk hoe onze kleine schreeuwer stil was toen hij een spuitje kreeg.

We zaten even te denken om in plaats van Pastis hem Ricard te noemen, maar ’t zou nogal stom zijn om het te veranderen nu, niet? Zolang dat hij geen Janientje noemt ofzo.

Trouwens, hoe zit het met jullie huisdieren? Wat hebben jullie, en hoe noemen ze? Ook iemand een poes?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als poes

10 reacties

 1. Wij hebben een klein hondje (shitzu) genaamd Lou-Lou.
  Heeft altijd de neiging om bij de dierenarts de behandeltafel “te spoelen”.

  Wel een mooi beestje die Pastis!

 2. Arm ding. Al goed dat jullie je ontfermen over hem.
  Pastis vinden Judith en ik een geslaagde naam.
  Onze 2 wezentjes Wuzy en Trouvé ken je al hé.

 3. hopen beestjes hier ten huize van smara. Maar als je de kippjes, gansjes, konijntjes en fazanten even buiten beschouwing laat. Dat zijn niet de huisdiertjes hé ;)
  hebben we drie katten. Grijsje, appelsientje en dikkie. Dikie is eigenlijk een franstalige kat, waarvan we de naam niet weten. Eigenaars gaven ons ooit dikie en haar zuster, maar zusterlief liep liever weg. En de namen, ja mams zou die moeten weten, maar ze bleken te moeilijk, dikie werd dus dikie.

 4. Hier zijn er al meerdere gekomen en gegaan (poes, goudvissen, parkieten) en nu zitten we met een kattin van 2 jaar. Grijs getijgerd zoals op de pakskes van whiskas. Ze heet floppy (achternaam Disc ;-) ) Ze komt van de buren, dus heeft ze haar moeder, een zus en een broer die in de tuin lopen, en jammer genoeg soms ook binnen in huis (elektronische luiken baten al niet meer). De naam hebben we haar gegeven omdat de buurman dokter is en hun katten: Temesta, Eosine en Zirtec heten. Mijn vader is informaticus en dus was Floppy wel toepasselijk.
  Heel aanhankelijk is ze niet, enkel ’s avonds als we voor tv zitten komt ze af en toe met ons meekijken, maar voor de rest is ze zeer mensenschuw.

  Pastis is een goeie naam.
  Ps: Floppy krijgt hier soms brieven aan haar geadresseerd met aanbiedingen van whiskas. Ik vind het hilarisch, maar de aanbiedingen (kortingen meestal) zijn mooi meegenomen.

 5. Die van ons heet “zoetje” en het is een lief maar een beetje een fragiel beestje. Ze is geboren in de herfst en daarvan zegt men vaak dat het wat zwakkere diertjes zijn. :)

 6. Hier een halve dierentuin (kippen, konijnen, vissen, vogels,… (en ik hoop stilletjes dat er nog ooit een hond bij komt)) en af en toe hebben we dan nog de vissen van de buren op logement.
  Namen geven we ze niet, da’s net iets te moeilijk te onthouden en dat schept een te grote band (en da’s niet zo positief als je weet dat onze kippen en konijnen vleesbeestjes zijn; niet zo fraai als de papa die beestjes de kop afdraait en als die dan ook nog even later in de pot liggen te pruttelen).

  Btw, Pastis vind ik een fijne naam! ;-)

 7. Vroeger bij mijn ouders hadden we oorspronkelijk drie katten: Figaro (ondertussen overleden) – de naam komt trouwens van de kat uit Pinokio, Sloeber (grote dikke loebas) en Nappie (kort voor Napoleo).
  Hier hebben enkel de waterschildpadden een naam: Stella & Artois

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *