Seaworld – dag 17

Onze laatste activiteit van deze reis was het bezoek aan Seaworld Orlando. We twijfelden tot aan de kassa van het park als we dit bezoekje wel zouden doen vanwege de hoge inkomprijs (80 usd per persoon), maar achteraf bekeken was dit zijn geld meer dan waard.

We namen eerst een kijkje bij de Dolphin Nursery, waar dolfijnen met hun jongen in een zwembadje rondzwemmen.

flippers

Flipper en zijn/haar kindjes.

Tegen de middag begon de show waarvoor we eigenlijk kwamen: Believe. Deze show wordt opgevrolijkt door enorme LED schermen die alle posities innemen en een voorprogramma van kleinere orka’s. Voor de show kregen de aanwezige militairen en hun bondgenoten door de hele tribune een daverend applaus… Amerikaans patriotisme ten top.

Nadat wat kleinere orka’s allerlei kunstjes deden werd de show tot een hoogtepunt gedreven met orka Shamu. Deze orka is het boegbeeld van Seaworld, en terecht. Het is een gigantisch beest dat de halve tribune door en door nat maakte met zijnĀ  vele spectaculaire sprongen. Dit is waarom Seaworld de moeite is.

orka show

Springende (kleine) orka.

shamu orka

Een orka kussen…

roggen aaien

De rug van een stingray of rog aaien…

De laatste show van vandaag heette “Pets Ahoy”. In deze show werden deze keer geen orka’s en speciale beestjes gebruikt, maar ‘gewone’ hondjes, katten en vogels die uit een asiel komen. Deze beestjes leren ze truukjes die ze vervolgens tonen in deze sympathieke show:

touwtje springen

Een Jack Russel die touwtje springt…

kat acrobaat

Een acrobatenkat!

Dit was onze laatste actieve dag voor deze reis…

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *