Sarasota – dag 3

Na nog een mooie ochtendwandeling langs het strand ruilden we Clearwater voor Sarasota. Sarasota draait alles rond John Ringling, de bekendste inwoner en voormalig circusdirecteur die de hele regio hielp. Zijn levenswerk was zijn huis die hij als museum inrichtte en tijdens zijn rondritten in Europa bevoorraadde met tal van barokke schilderwerken. Jammer genoeg was dit museum bijna 30 dollar per man, waardoor we iets liever het Classic Car museum vlakbij bezochten. In dit museum zijn een 100tal mooie klassiekers te bewonderen: van grote muscle cars tot de BMW Isette. Vaak was er een beroemdheid die er nog mee rondgereden had (john lennon, Paul Mccartney,…). Ook waren ook enkele conceptauto’s van een halve eeuw terug te vinden.

chrysler corvette

Mijn nieuwe droomauto: een Chrysler Corvette van ’55.

BMW Isette

Marieke nam deze keer de foto’s, terwijl ik van de ene auto naar de andere huppelde.

Wat later liepen we het shoppingcenter van Sarasota binnen, Marieke liet er haar haar knippen voor een heel schappelijke prijs en met gebruik van natuurproducten èn massage.

Hierna besloten we nog een bezoekje te brengen aan Siësta Key Beach, volgens de gids staat dit stukje strand in de top 10 mooiste stranden ter wereld… En wat mij betreft heeft de gids gelijk: het zand was witter dan wit, ik zag geen verschil met het zand en een wit A4tje. En dun: het zand voelde aan alsof we bij elke stap op een massagebal liepen. Echt, zonder overdrijven: voor echte zonnekloppers moet dit de hemel zijn.

siesta key beach

Het witte zand deed bijna pijn aan de ogen :)

siesta key beach

Zelfs ik voelde me in mijn nopjes op het strand… Waar zullen we dat schrijven?

zonsondergang siesta key beach

We wachtten even op de zonsondergang en gingen naar ons hotel terug.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *