Robotica

Voor de nieuwe ontwerpopdracht op school moeten we een robotje maken dat een golfbal opneemt en in een hole terug dropt, zoals voorgesteld op onderstaande figuur. Er zijn hindernissen aangebracht, zoals een zandbak, en met grastapijt beklede heuvels.

Parcour robot

We zijn opgedeeld in groepjes van 3, en hebben besloten om met elektronica te werken ipv. met lego mindstorms. Zo hebben we rupsbanden besteld op internet, werken we met een te programmeren bordje, de Arduino. Ikzelf neem vooral het programmeren op me, aangezien de code nog vrij dicht tegen php ligt (eigenlijk een mengeling van php en C).

Arduino

 

Jullie zullen de komende weken hier meer van horen (in blijde afwachting van de bestelde onderdelen). Het uiteindelijke resultaat zal dan op youtube komen.

6 reacties

 1. Gedver. het jaar voor ons mocht electronica gebruiken. Mijn jaar mocht het niet (wat ik heel spijtig vond), en nu mogen jullie (het jaar na mij) het terug wel.
  Wij moesten het volledig mechanisch doen (uiteraard wel met een minder complex parcourt).
  Toch veel geluk en fun gewenst, dees is echt wel een van de leukste opdrachten van allemaal.

 2. Wij mogen ook niet volledig elektronisch, maar we gebruiken wel voor een deeltje elektronica. We mogen niet zelf printborden maken e.d, maar 3 motortjes gebruiken, een mechanische constructie om het balletje te nemen, zal toch hopelijk wel mogen. (we proberen het zo goed mogelijk te onderbouwen voor het consult dinsdag)

 3. Fijne opdracht. Succes!

  Indien je het spannend wilt maken, vervang de golfbal door een rauw ei.

 4. @YCF, Zeker en vast. Ik heb nog geen minuut spijt van mijn gekozen richting.

  @Buddha, Thnx :) lol, een ei moest gelukkig niet. Het zal zo waarschijnlijk al spannend genoeg zijn

 5. hallo

  Dat ziet er interessant uit :) zoals je wel weet maak ik een eindwerk over chips en ik zoek nog steeds een practische toepassing. Nu ik zo dat bordje zie vraag ik me af of daar toepassingen (eenvoudige toepassingen) mee kan maken?

  stijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *