Pastis en Ricard

Pastis en Ricard

16 december heeft Marieke een katje binnengehaald dat hier in onze tuin rondsloop. De mamapoes had het al moeilijk om haar 2e kitten te verzorgen, en er scheelde wat aan het beestje.
We namen het beestje mee naar Antwerpen voor een weekje. Het bewoog niet veel. Het zat op zijn kussentje onder de verwarming, at af en toe en wandelde enkel maar van en naar zijn kattebak.
Het leek niet veel te verbeteren tot Marieke ermee naar de dierenarts ging. Vanaf dan voedden we hem krachtvoer met een spuitje en het ging plots allemaal beter. Hij bewoog meer.

Gisteren, de dag na kerstmis piepte hij plots even. Ik ging kijken en het beestje was zijn behoefte in zijn mandje aan het doen. Ik zet hem in de kattenbak, maar hij viel om. Ik ging snel mijn ouders wekken, en vanaf toen duurde het nog een minuut of 5. Het doet vreemd, zo plots een katje hebben, verzorgen… en dan sterft het. Mijn vader en ik hebben ze (het was een meisje) begraven in de tuin.

Pastis had bijna een speelkameraadje. Wat een rotdag.

8 reacties

  1. Da’s een triestig verhaal Pieter!
    Aan dieren kan je je zo snel hechten, dat zoiets flink op je gemoed kan spelen. Toch mooi dat je het beestje nog een paar liefdevolle dagen heb kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *