Restaurant Condacum

Het is restaurantweek! Voor slechts 27 EUR kan je met deze actie in tal van toprestaurants een driegangenmenu krijgen (drank exclusief). Als liefhebber van lekker eten kon ik dit natuurlijk niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Alle sterrenrestaurants waren (een maandje terug) al volzet, dus keek ik naar wat er nog over was. Van het restaurant Condacum te Kontich had ik enkele goede reviews teruggevonden.

Condacum ziet er meer brasserie uit langs de buitenkant. Ze hebben een zonneterras waar het in de zomer heerlijk vertroeven moet zijn. Bij het binnenkomen was het direct een leuke ervaring. Een mooi ingerichte schuur met lounge, vriendelijk personeel die de jassen komt aannemen… Het restaurant zat wat vol maar dat komt vast door deze restaurantweek. Praktisch iedereen had het menukaartje van de restaurantweek voor zich staan.

Een lekkere start met een Ricard en een Mojito op een prachtig gedekte tafel met een olijventappa. Dan kwamen we aan het voorgerecht: een “carpaccio van rundsfilet met parmesaanbonbon, pijnboompitjes en notensla”. Het was de lekkerste carpaccio die ik ooit gegeten heb. Dat kwam vooral door de parmesaanbonbon (een soort mouse van parmesaan). Hierbij dronken we een glas rode Merlot.

Het hoofdgerecht was een “sliptong in de oven gegaard met vork geplette aardappelen, tuinkruiden, sla van artisjok en inktvis met een sausje van kerstomatengazpacho”. Dat vond ik wel lekker, maar de combinatie was niet vernieuwend.

Als dessert aten we een “mangomousse met kokos en aarbeistructuren”.

Het was een gezellige avond met een enorm hoge prijskwaliteitsverhouding. Als ontspanning in de examens kon dit zeker tellen. De restaurantweek duurt nog tot komende zondag (14/06). Haast u!

3 reacties

  1. Was idd 10 trapjes hoger dan mijn doordeweekse keukenkwaliteiten :p hihi
    Bedankt voor het trakteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *