Proefkonijn in 3D.

Deze morgen ging ik naar het heilig hart ziekenhuis te roeselare, om een echo te nemen van mijn hart en om “een bakske dat de hartslagen 24 uren registreerd” te halen. Ik voelde een tijdje geleden wat hartkloppingen en wil gewoon zeker zijn dat het niets speciaals is.

Ik mocht vrij snel bij de echo binnen, er was een volwassen vrouw die een iets jongere (waarschijnlijk Indische) man les gaf met mij als proefkonijn. De man drukte nogal hard op mijn borstkas, maar voor de rest was het wel in orde. Ook duurde het wat langer dan gewoonlijk.

Op het eind van de echo draaide ik mijn hoofd even naar de monitor. Daar zag ik mijn hart volledig in 3D. Jawel, zelfs met de klotsende geluidjes erbij. De vrouw zei me dat dit 1 van de eerste testen is dat ze deden met het apparaat, dat volledig nieuw was (” ‘T is met de laatste nieuwe technologie vanuit Amerika in samenwerking met Phillips”)

Door iets meer te scannen kregen ze mijn hart als een 3D model, konden ze het laten ronddraaien, en bewegen met geluid en in full color op schaal 1/1.

3D echo

Ik vroeg als ik het soms niet mee kon krijgen in 3Dmodel, maar dat kon (helaas) niet. Ahja, ik heb nu toch mijn hart gezien hé.

Lang leve de medische vooruitgang! (ik wil ook een 3Dscanner :-) )

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als tech, Varia

4 reacties

  1. Idd knap hé. Hopelijk weet je meer na de uitslag van je bakske.

    Volgende keer als ik levende bloedanalyse laat doen, ga ik ook eens een digitale foto vragen van mijn bloed. Het is prachtig onder de micro.

  2. @Buddha, nog niets gehoord, het zal wel positief zijn. Ik wou dat ik dan toch een dvdtje meegevraagd had.

    @Lies, idd

    @Pironik, de uitslag ligt sinds gisteren bij mijn dokter, maar eigelijk gaat het om een checkup, dus zal het wel meevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *