Naples – dag 5 en 6

Dag 5 van onze reis begon met even terug te rijden richting Fort Myers, om het huis van Thomas Edison en zijn buurman Henry Ford te bezoeken. Oorspronkelijk was dit enkel een woning waarin Edison overwinterde, maar naar het eind van zijn leven bleef hij in Florida wonen vanwege het klimaat. Hij had er een tropische tuin, gemaakt met zaden van over de hele wereld. In het midden van de tuin staat nog steeds zijn huis en vlakbij ook zijn laboratorium. In het museum erbij waren een aantal van zijn uitvindingen te vinden.

Huis Thomas Edison

Het winterhuis van Thomas Edison.

Gedurende een paar jaar van zijn leven deed Edison om de 8 dagen een patentaanvraag. Hij was een uitvinder puur sang en bij deze dus mijn nieuwe held!

Tuin thomas edison

De botanische tuin was eigenlijk wat meer spectaculair dan het huis:

Binnenkant Thomas Edison zijn huis

boom in tuin van thomas edison

Eén van de vele tropische planten in Edison zijn tuin. Hierboven een soort rubberboom.

Marieke en Thomas Edison

Marieke kreeg spontaan enkele ideëen naast Edison zijn standbeeld. :)

Na nog een outlet shoppingcenter te hebben bezocht in Fort Myers vertrokken we richting Naples. Dit deel van Florida, gelegen op het uiterste zuidwesten, is in feite niets anders dan residentiële wijken en artificiële winkelcentra, gebouwd rond 65km lang mooi zandstrand.

We hadden een mooi hotel vast, en we besloten zo eens 2 nachten te boeken. Niet voor het kunstmatige Naples, maar om eens een dagje goed alles te plannen vooraleer we de Everglades zouden binnentrekken.

We beïndigden dag 6 met een napolitaanse pizza bij een ingeweken Napolitaan. Helaas was het een echte Amerikaanse pizza… Morgen meer leesvoer met de Everglades!

2 reacties

  1. Hoi

    Ik kan me binnen zoveel jaren voorstellen dat ik voor jouw huis zal staan en er dezelfde commentaar zal bij zetten zoals jij deed bij Edison!

    Wees voorzichtig in de Everglades!

    groeten
    ‘Aunty’ Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *