Mono Lake en Bodie – dag 6

Bij het ochtendgloren ontdekten we dat het kampvuur van de avond ervoor nog wat nasmeulde. We borgen onze tenten op en doorkruisten nog een uur lang Yosemite park richting het Oosten. Het natuurpark bleef ons verbazen: groene weides werden afgewisseld door prachtige vergezichten, opeengestapelde rotsen en riviertjes. Bij Tenaya Lake hielden we nog even halt. Dit prachtige meer was het laatste wat we van Yosemite te zien zouden krijgen.

CIMG2816

SNC15712

In Lee Vining tankten we en sloegen we voorraad in voor de dag. Onze blauwe Dodge Journey deed het uitstekend en zou ons ook vandaag langs nieuwe avonturen brengen. Het eerste wow-moment van onze dag was Mono Lake, een meer dat sinds de jaren ’50 langzaam aan het uitdrogen is en waar zich langs de boorden zoutkristallen hebben gevormd. We hadden het gevoel in het Zwin rond te lopen.

CIMG2872

DSC_0226

Lange tijd konden we het meer vanuit de auto blijven zien en toen veranderde het landschap: er kwamen bergen, het landschap werd zichtbaar minder groen en meer dor. In dit decor reden we naar onze volgende bestemming, Bodie. Dit spookdorpje was vroeger in de 19de eeuw een van de grootste Amerikaanse steden. Het was de uitvalsbasis voor talrijke goudzoekers die koortsachtig op zoek gingen naar het grote geluk (maar het vaak niet vonden). Vandaag staan in Bodie nog enkele huizen overeind. Ze geven een blik van hoe het er in die tijd uitzag. Het hotel, de post, een casino, een saloon,… we konden het allemaal zien. Doordat er veel bezoekers waren hadden we niet  de indruk in een écht spookdorp te zijn, maar niettemin was het toch wel de moeite!

CIMG2836Nog zo’n 150 huizen blijven vandaag over in Bodie

CIMG2859De inkomhal van een saloon

DSC_0252

Na 2 uur hadden we het wel gezien en gingen we opnieuw verder. Big Pine en Independence waren 2 dorpjes die we nog passeerden vooraleer we op onze eindbestemming aankwamen, Lone Pine. Daar hadden we een kamer geboekt in de Comfort Inn. Iedereen viel snel in slaap, het was alweer een lange dag geweest…

(Posted by Simon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *