Miami – dag 13 en 14

Na de cruise op de Bahamas zijn we terug richting Miami gereden, want Miami heeft zoveel meer te bieden dan Miami Beach alleen.

We begonnen met het “Ancient Spanish monastry” (linkje). Dit is 1 van de oudste gebouwen van Noordelijk Amerika, het is namelijk gebouwd rond 1140. Wat vreemd, aangezien Amerika maar in 1492 door Columbus ontdekt werd. Een rijke Amerikaan had begin de 20ste eeuw dit klooster in Spanje ontdekt en wilde het graag aan de westkust opnieuw plaatsen. Door een fout van de douane in New York lag het klooster en de nummering van de stenen gedurende een decennium volledig door elkaar, totdat een nog rijkere Amerikaan het klooster opkocht en in Miami plaatste. Nu is het erkend werelderfgoed en een mooi plekje om te vertoeven:

ancient spanish monastry

Buiten het klooster lag een mooie botanische tuin.

ancient spanish monastry

Het was ook echt rustig: geen toeristen hier!

glasraam

Saint Bernard, de patroonheilige van het klooster.

Na het mooie stukje cultuur bezochten we Little Havana, een district in Miami met praktisch allemaal inwoners van Cuba. Bij 1 van de vele fruit- en koffie winkeltjes dronken we een heerlijke smoothie en Cubaanse koffie. De vrouw die ons bediende woonde al 50 jaar in Amerika maar sprak nog geen woord Engels. Het was als een ontdekking: met veel tekens en “verspaanste” woorden konden we toch een babbeltje doen. Ze was gevlucht toen de Castro familie aan de macht kwam. Toch zou ze liever in haar Cuba zijn… Ze liet ons proeven van een sugarcane drankje: een stuk verse suikerriet in de blender met ijs. Een grote smoothie, een Cubaanse koffie en een glas suikerriet drank: 3 EUR. Dit gedeelte van Miami is echt een ruwe diamant.

Wat verder in Little Havana passeerden we er de weinig overgebleven artisanale sigarenfabriekjes. Ook hier is de voertaal Spaans. In kleine kamers zitten ze met 8 man sigaren te rollen. Een foto nemen ging niet, maar 2 sigaren kopen lukte nog net.

El Ray de los Gabanos

queen of the bongo

Marieke was queen of the bongo in Little Havana.

Downtown Miami voelt aan als een stad van de toekomst. Veel hoogbouw, een computergestuurd treintje (gratis!) die ons naar elk deel van de stad kan brengen.

treintje door miami

Computergestuurd treintje.

monument in het park

In het Miami Bayfront Park stond er een monument voor de verongelukte Discovery raket van een tijdje terug.

disney storeIn een Disney Store kon Marieke wegdromen bij de vele prinsessenjurken.

Miami skyline

Omdat het vorige keer nogal regenachtig was (orkaan Bill op komst), konden we South Beach met zijn Art Deco district niet goed bezoeken, dus ondernamen we nu een nieuwe poging. We plaatsten de auto op Ocean drive en lieten ons verlokken tot 1 van de vele restaurantjes die ons probeerden binnen te lokken. Overal was het spotgoedkoop en probeerden ze met “Sir, sir, you drink cocktail? Buy one get one free!”. Al snel zagen we de reden waarom het spotgoedkoop was: ze verdienden niet op het voedsel maar des te meer op de drank. 18 dollar voor een cocktail. We namen een goedkope (en lekkere) maaltijd met elk 1 cocktail. Even later merkten we dat we erin geluisd waren: de 1 cocktail 1 free was PER persoon.

cocktails

Genieten van superlekkere mojito’s.

Nadat we dus voor 36 dollar (ongeveer 24EUR) aan cocktails binnen hadden liepen we doezelend door het Art Deco district en de straten van Miami… Straks vertrekken we terug richting Orlando, want we beginnen aan onze laatste dagen. (binnen 4 dagen zijn we terug thuis)

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *