MGB – vloeren lassen

Deze post is de 3e in de MGB reeks. Vorige keer werd het interieur eruit gesloopt, en kaal gemaakt.

Onlangs kwam mijn Nederlandse vriend Rik langs om de vloer van de MG B te lassen die rot was. Ik had zoveel mogelijk zelf al weggenomen, maar uit onwetendheid durfde ik niet meer materiaal wegnemen dan nodig. Gelukkig had al heel wat ervaring met zijn geitje (in NL noemen ze dit trouwens een eend!). Dit was hoe ik het voor Rik geprepareerd had:

Het T profiel was goed zichtbaar, maar ik had meer materiaal moeten wegnemen. Na een halve dag werken en alles lasklaar te zetten was dit de basis:

Dan ging Rik aan de slag met zijn lasapparaat.

Dit is het resultaat na een dagje werken:

Het grijze spul is een lichte laag primer, om roestvorming tegen te gaan. De linkse vloer is volledig goed nu, maar moet nog een beetje afgewerkt worden. Helaas gaf het lasapparaat de geest na deze vloer. De rechtse kant is dus voor een volgende keer. Rest mij enkel nog 1 persoon te bedanken: Rik!

Wordt zeker vervolgd!

3 reacties

  1. Het ziet er heel mooi en professioneel uit maar waar en met wat las je autogeen of electries of misschien MIG. Ik help mijn zoon met een MGB van 65 en ook de bodemplaten moeten hier en daar uitgeslepen worden en uitgestukt vandaar mijn vraag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *