MGB trouw

Veel mensen die naar de trouw komen vragen om een update over de auto. Raakt ze af of net niet? Inderdaad, ze. Omdat Engelse auto’s altijd bijnamen krijgen, hebben we de auto Mary gedoopt. Mary is an old English lady. En haar kleur wordt old English white. Dit is dus de fase waarin ze momenteel zit. Na uren en uren lassen, schuren en volledig kaalzetten is het beseffen dat er toch veel meer in voorbereidingswerk zit om een auto spuitklaar te zetten. Gisterenavond brachten we de MGB naar de spuiter, die nog heel wat opmerkingen had over het gedane werk, maar het wel zag zitten.

mgb op de trailer naar spuiter
De MGB op de trailer naar de spuiter.

Nu is het duimen dat de spuiter alles mooi en op tijd gespoten krijgt. 8 juli mochten we de MG terug  verwachten. Neen, geen typfout: we krijgen de auto een week voor onze trouw. Dan moet hij nog volledig opgebouwd en gekeurd worden. Nog heel wat werk te gaan dus, maar de auto zal wel in semi concours staat staan. Nieuwe dorpels, nieuwe vleugels, nieuwe remleidingen, nieuw interieur, hoogkwalitatieve paintjob, nieuwe lampen, nieuwe vloeren, volledige roestbehandeling en bovendien heel wat esthetische bling-bling.

dorpels lassen
Nieuw gelaste binnen- en buitendorpels.

DHL heeft zijn werk de laatste dagen goed gedaan, alle laatste onderdelen liggen netjes te wachten op de terugkomst van Mary. De auto zal af zijn, daar gaan we voor. We hebben met een aantal mensen een weddenschap lopen over het al dan niet af zijn, dus zit er nog extra druk achter. :)

old english white mgb
De MGB die ze zal worden (qua kleuren en looks)

Rest me enkel nog een paar mensen te bedanken: Rik, die me zijn lasskills geleerd heeft en een lange dag meegewerkt heeft, Ken, die een dagje mee kwam schuren en mijn familie, voor de hulp, eten en rommel.

2 reacties

  1. Ik heb niet meegewed of zij al dan niet klaar zal zijn tegen 17 juli maar ik weet wél nog héél goed dat ik een ritje tegoed heb :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *