MGB spuitklaar maken

Alweer een postje over het MGB project, bij deze een update met de huidige stand van zaken. Er zijn alweer veel foto’s, want die zeggen meer dan woorden. De laatste weken gaat alles in een sneltempo vooruit. Lucas en Marieke werken elk weekend goed mee en dat is duidelijk merkbaar. De voorruit werd verwijderd en ligt boven in een zetel naast andere onderdelen:

De binnenpanelen werden opgeschuurd tot op “bare metal” en behandeld tegen roest met een goeie grondlaag menie:

Nu het volledige interieur af is, wordt de buitenkant aangepakt. Al het chroomwerk werd met enige moeite verwijderd, want er waren wat bouten vastgeroest. Gelukkig worden we erg bedreven in het uitboren van slechte bouten.

Zo was de temperatuursensor vastgeroest aan het motorblok, maar na goed advies vanop het MGexperience forum kregen we de meter er ongeschonden uit:

De thermostaatarm was andere koek: die werd er volledig afgeboord:

Lucas en ik verwijderden het chroomwerk, de radiator, oliekoeler en benzinetank.Ondertussen schuurde Marieke netjes de auto een eerste keer op:

Ook de zijdeuren moeten eruit om straks te spuiten:

Nog even en de auto staat spuitklaar. Nu is hij een eerste keer nat opgeschuurd met korrel 150. Straks nog eens met korrel 400, 600 en 1000. Dan mag hij naar de spuiter. Ziet dit er geen gelukkige auto uit?

Het grijs is een eerste primer laag. Het donkerrood is menie (krijgt nog een primerlaag). Al het andere rood is volgende week aan de beurt. Zoals altijd: vragen en opmerkingen zijn welkom in de comments!

8 reacties

  1. Ben benieuwd naar het resultaat van de spuiter. Zal een heel ander gezicht zijn. En begint in ieder geval lekker te vlotten zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *