MGB – interieur restaureren

Omdat er veel mensen vragen hoever we nu staan met de MG krijgen jullie een fotoverslag voorgeschoteld. Toen we de auto kochten hadden we de bedoeling de MGB volledig terug in goede staat te plaatsen. We begonnen met het interieur, aangezien dat iets is waar je snel aankan. Een weekje na het kopen hebben we het volledige interieur (met uitzondering van het dashboard) eruit gesloopt.

Het interieur was wel best mooi, maar we wisten dat we naar de vloeren wat verzorging nodig hadden (last van roest), en het tapijt rond de middenconsole was ook niet alles. Dit was het interieur:

interieur voor het restaureren

achterbank interieur

Na de kap, zetels, gordels, pook en stuur te verwijderen moest dus ook het tapijt eraan geloven. Onder het tapijt zat geluiddempend materiaal van een hele tijd terug:

geluiddempend materiaalSamen met tapijtlijm, stukken oud interieur en een stuk jutezak kleefde het boeltje aan elkaar. We begonnen met het verwijderen en mooi glad zetten.

kabels vervangen

Lucas schuurtNa heel wat uren schuren (eerst machinaal, dan met de hand), kregen we een mooie gladde auto. Op vele plaatsen gingen we tot op het metaal, wat de auto moet beschermen tegen toekomstige roest:

auto tot op bare metalMet menie van Hammerite bedekten we terug de middenconsole en de achterbank.

mgb ingestreken met menieVolgende week is het de beurt aan de vloeren en zijbalken. Er zitten nu al heel wat uren werk in, maar het is leuk om er met 2 aan te werken en na dit weekend is het resultaat wel al bevredigend. Niets van het werk dat we gedaan hadden was echt nodig, maar de auto terug in originele staat zetten is een leuke uitdaging. En een mooie hobby. :)

10 reacties

  1. Wow, het ziet er echt goed uit zeg! Goeie foto’s ook! Een vriend van mij is hier ook mee bezig maar die doet het toch een stuk minder professioneel dan jij :)

  2. Ben benieuwd naar het vervolg. En ook wat voor nieuw tapijt jullie gaan aanbrengen. Onze MGB van 1965 heeft ook een nieuw interieur nodig. Waar ik in het voorjaar aan wil beginnen.

  3. Blijkbaar nog heel wat werk aan het interieur! Succes ermee. Hopelijk lijkt hij snel weer zo goed als nieuw

  4. Hey, ziet er gaaf uit. Wij hebben een MGB uit 1976. Wij willen ook het interieur vernieuwen, maar weten niet goed hoe we dat moeten maken. Tot zover als jullie op dit moment zijn, zijn wij ook. Hebben jullie de bekleden zelf nieuw gemaakt of ergens gekocht.

  5. Dag Madelinde,

    Wij hebben het nieuwe interieur gekocht bij PJM motors in Engeland. Die maken alles volgens originele specificaties en de prijzen vallen enorm goed mee. Er zijn zelfs pakketten beschikbaar waar je een voordeelprijs krijgt voor het volledige interieur. Wij hebben alles in roodleer gekocht met een witte bies. Als je je interieur erin geplaatst hebt kan je me altijd plezieren met een foto ervan! Mocht je meer vragen hebben, stel ze gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *