Lake Mead en Hoover Dam – dag 18

Via Saint George reden we vandaag naar de laatste bestemming van onze reis: Las Vegas. Lucas haalde zijn portefeuille op (alles zat er nog in!) en daarna konden we Las Vegas ├ęcht binnenrijden. In de verte zagen we al de skyline van de gokstad. Las Vegas is gebouwd in de woestijn en daardoor kan het er ontzettend warm zijn (gemiddelde temperatuur 41┬░). In Nevada wonen zo’n 2 miljoen mensen, in Las Vegas 1,3. Om maar te zeggen dat Las Vegas the place to be is.

We hadden nog geen kamer geboekt voor ’s avonds, maar opnieuw via couponnetjes konden we aan een spotgoedkoop hotel geraken, Travelsuites Inn, op 2 minuten wandelen van misschien wel de bekendste straat in Amerika, The Strip. Die lieten we nog even links liggen, want vandaag stond de Hoover Dam op het programma.

Via Lake Mead (een mooi, maar quasi uitgedroogd meer) bereikten we de Hoover Dam. Er stond ontzettend veel verkeer aan te schuiven op deze dam. De Hoover Dam is een zwaar beveiligde dam, maar daar merkten we eigenlijk niets van. Het verkeer kon gewoon over de brug rijden, wat voor de Glen Canyon zeker niet het geval was. Bovendien was het bijna een kopie en daardoor viel het wat tegen. Het was veel drukker, veel warmer en eigenlijk zagen we hetzelfde. Ons bezoek duurde dan ook niet lang (daarom niet minder indrukwekkend), maar we namen toch enkele fotootjes:

Pieter Hoover Dam

DSC_0049

De bouw van een brug vlakbij de Hoover Dam was dan wel spectaculair

CIMG3821

Lake Mead, het reservoir van de Hoover Dam. De witte streep duidt aan waar het water normaal staat.

’s Avonds begonnen we dan aan onze ontdekking van Las Vegas. En een ontdekking, dat was het zeker! Omdat het beter past bij onze 2 laatste dagen in Vegas, kan je onze avonturen lezen in de volgende (en laatste) post!

(Posted by Simon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.