Kennedy Space Center – dag 16

Dag 15 was een dag vol fitness, shoppen en autorijden van Miami naar Titusville, dus skippen we die maar. Op dag 16 vertrokken we vanuit ons motel in Titusville naar Cape Canaveral, om het Kennedy Space Center te bezoeken.
Naast een museum heeft het park nog wat meer te bieden. We begonnen met een rondleiding met een busje. De rondleiding duurde al snel een uur of 3, maar ondertussen kregen we heel wat te zien:

discovery vertrekkensklaar

Het lanceerplatform waar de nieuwe Discovery shuttle al klaarstaat voor de lancering op 25 augustus.

nasa fabriek

De productiehal waar uitbreidingen gemaakt worden voor het International Space Station (ISS, waar Frank De Winne momenteel aan het werk is).

nasa gebouwHet gebouw van de NASA, waar ze de shuttles rechtop bevestigen aan de tanks is 1 van de grootste productiegebouwen van de VS (160 meter hoog).

Na deze rondleiding bekeken we nog even een fantastische IMAX film, waar we door het 3D brilletje op onze neus meegenomen werden in het ruimtestation. We deden ook de Space Experience, een 4D ervaring waar we heel wat G krachten en het gevoel van een raketlancering konden meemaken (maar eerlijk gezegd, de Simpsons ride was veel beter). We rondden ons bezoek af met een wandeling in de Rocket Garden, waar tal van oude raketten genieten van hun pensioen.

shuttle

We hebben de binnenkant van deze shuttle grondig geïnspecteerd. :)

kleine jongens, die russenKleine jongens, die Russen!

moonwalkOm het verhaal volledig ‘af’ te maken een mooie presentatie met als boodschap: “anything is possible”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *