iPhone vs Neo1973


iphone vs Openmoko phone

Op de laatste keynote introduceerde Apple de langverwachte Iphone (links). De telefoon, heruitgevonden zeg maar. Een fraai gevormd toestel met alles erop en eraan (iCal, iTunes, Safari browser, Google maps integratie, … met de Os X motor en een touchscreen). De kostprijs bedraagt minstens 499 euro en is verkrijgbaar vanaf juni. Meer info en specificaties kan je vinden op de site van apple en in de talloze nieuws artikels op het net.

Nu komt er nog een intelligente gsm op de markt uit een totaal andere hoek van de platform makers, die op zijn minst evenveel aandacht verdient. Openmoko was een project dat ik al een jaar geleden eens tijdens het surfen tegenkwam, maar die nu zijn kinderschoentjes ontgroeid is. Wat is er zo speciaal aan? De Neo1973 (rechts) draait op linux, en is volledig open (“Free the Phone”). Het bevat gps (wat de iPhone niet heeft), en is volledig modulair met een goed draaiende community. Deze komt trouwens eerder op de markt dan de iPhone, en de prijs bedraagt zoals het een echt linuxsysteem betaamt, minder: voor 350 dollar ontleent u het definitief van het winkelrek. Meer hardware specificaties over de Neo1973 telefoon kan je hier vinden.

Ik kijk ernaar uit hoe deze verder zullen evolueren.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als tech

14 reacties

 1. Ik ben onmiddellijk begonnen met sparen. Tegen juni moet dat ongeveer lukken, al zal ik waarschijnlijk wel een paar maanden nodig hebben om het ding naar behoren te leren bedienen.

 2. @Smiling Cobra, laat eens iets weten als je 1 van deze speeltjes te pakken krijgt… aub? :)
  @Buddha, zeg wel, bedankt voor de aanvulling op je blog trouwens.
  @Frank, graag gedaan!

 3. Ik ben zelf meer te vinden voor de iPhone, omdat dat ding uiteindelijk door een professioneel team wordt onderhouden en ontwikkeld. Niet dat ik dat andere toestel wil discrimineren omdat het opensource is, maar dat heeft ook zo zijn nadelen.

  We zullen wel zien wat het geeft zeker? Ik heb wel zin in zo’n iBoyToy geval, maar ik weet niet of ik er het geld aan zou kunnen geven… ach, op een dag laat ik me volledig gaan en dan zit dat ding in mijn zak :)

 4. Ik heb al een iphone, maar het punt is, hij is 499 DOLLAR, en geen euro.

  Ik betaalde er dus 300 euro voor :) (8 GB)

  Foutje, kan gebeuren.

 5. Bij moment van schrijven waren dat de aangekondigde prijzen. Allemaal goed en wel dat jij een iPhone hebt, maar je kan er bijna niets mee aangezien er geen provider support is (momenteel) die alle functies ondersteunen.
  Ook heb je hem dan waarschijnlijk in de V.S. gekocht?

 6. Wannes, op dit moment heeft de iPhone nog steeds geen gps chip ingebouwd. Dat google maps geval is op basis van je netwerk, totaal niet nauwkeurig en zonder wifi in de buurt onbruikbaar.

  De volgende generatie zal dat misschien wel hebben, alsook 3G. Iets om naar uit te kijken dus.

 7. Goed voor je Kallisto. Heb je ondertussen al voldoende gespaard? :)
  Ik heb besloten dat mijn volgende telefoon een android wordt. Binnenkort is dat een postje waard ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *