In God we trust.

Gisteren trokken we voor de hele dag naar Lansing.
Het was de bedoeling Michigan State university te bezoeken, een enorme universiteit die ik al 2 jaar geleden eens bezocht had, en graag eens aan Lucas en Marieke toonde.

We namen de grote witte pickup van Ian weer, en gingen de baan op met een korte wegbeschrijving die we op internet gevonden hadden. We namen de route 69, en keken onze ogen uit op al die mooie Amerikaanse auto’s en trucks.

Toen we een tankstation tegenkwamen, tankten we ongeveer 10 gallons voor 30 dollars, echt een koopje dus :-).

Vervolgens reden we maar wat verloren, en kwamen een Mijer tegen. Mijer is zowat een van de grotere supermarkten die Michigan heeft, en concurreren alle kleintjes uit de markt. Het is een ENORME winkel, vergelijkbaar met een Over-sized Auchan, waar ze echt alles verkopen. Daar kochten we dan een wegenkaart, die we op dat moment wel konden gebruiken.

In East-Lansing aangekomen zagen we een Walmart. Dat is de goedkoopste winkel ooit. Wist je trouwens dat ze hier in de supermarkten gewoon jachtgeweren en zo liggen hebben in de winkelrekjes, verpakt in mooi plastiek?

Hierna waren we de grote winkels beugezien, en vonden we uiteindelijk Michigan State University (of kortweg MSU). Het is eigelijk een stad op zichzelf, met meer dan 55.000 studenten die er leven. Alle studenten liepen trouwens in van die gekke padvinders kostuumpjes rond.
‘S middags aten we in Taco bell, een taco fastfood restaurant. Het viel al bij al nog mee van smaak, en kostte in totaal met ons drie 11 dollar. De drank (75cl pepsi per persoon) was hierin included.

We reden verder naar het centrum van de Lansing. Daar zagen we de capitol. Dat is het belangrijkste gebouw van de state Michigan. We zijn er in het supreme court geweest (het hooggerechtshof), een soort van senaat (het liep er ook vol met senators), de middengang (met zicht op de prachtige koepel),…

In god we trustKoepel buitenKoepel binnen

Supreme Court

Toen we uiteindelijk op onze terugweg het football stadium van de university tegenkwamen, konden we er via een open afsluiting toch binnen sluipen :-). Die foto willen we jullie natuurlijk ook niet onthouden:

Spartans stadium

Het was een enorm warme dag, de warmste dag die er dit jaar zou zijn in Michigan. Omdat we bijna misselijk werden van de warmte in de auto zijn we aan lake Lansing gestopt om een frisse duik te nemen in het water, en deugd dat dat deed!

Lake Lansing

En na al dit hadden we nog tijd over om in een soort natuurpark te gaan vlakbij een mooie rivier, waar het vol zat met deze lieve beestjes:

Een eekhoorn in Potter Natural Park

Na die lange dag kwamen we uitgeput terug. Met enkele Bud Light biertjes nog in het zwembad van de buren gekropen, en van Brad zijn zelfgemaakte taco’s gegeten. Het was de moeite.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Reizen

4 reacties

 1. Het lijkt me een fantastische reis die je aan het maken bent. Ik kijk al uit naar de volgende verslagen.
  Alleen een beetje jammer dat de laatste foto zo donker is. Ik kan niet goed zien welk dier erop staat. Is het een eekhoorn?

 2. Jullie hebben het daar blijkbaar naar jullie zin. Mooie foto’s Pieter. Je verslagen zijn super en op deze manier reist het thuisfront ook een beetje mee.

 3. Wat een avontuur zeg. De verslagen zijn leuk om te lezen samen met de mooie foto’s.
  Zijn jullie het grote uurverschil ondertussen al gewoon?
  Nog veel plezier hè :)
  En marie, niet teveel fast food he (grapje)

 4. @YCF, ik zie nu ook dat die foto zo donker is, vreemd. Het is inderdaad een eekhoorn.
  @Bud, thnx again :-)
  @Mariekes zus, het uurverschil valt al bij al nog mee, en van die fastfood, tja… er is hier niet zoveel keuze he :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *