Huis in Sint-Niklaas

huisWe hebben een weekje geleden de verkoopsovereenkomst getekend voor een huis in Sint-Niklaas. Na 3 mooie jaren vertrekken we dus uit Borgerhout/Antwerpen. We verhuizen omdat het huis in Sint-Niklaas toekomst gerichter is. Het is een groot huis (5 slaapkamers!) met tuin en hangar/opslagplek voor 4 à 5 auto’s. En die zal ik graag vullen met oldtimertjes binnenkort.

Het huis is nog lang niet af, het werd gebouwd in 1952, dus is alles erin oud. Het huis heeft 1 eigenaar gekend, een oudere vrouw die nu 200 meter verder gaat wonen omdat ze de buurt toch zo fijn vindt. Er zal heel wat kluswerk zijn, want de elektriciteit moet opnieuw gelegd worden, er is geen centrale verwarming, het dak heeft geen onderdak… Maar het is een goeie basis om van de starten. Een stevig droog huis (net na de oorlog gebouwd, de vloeren zijn erg dikke beton :p ). We weten dus alweer wat gedaan de komende maanden/jaren? Alles zal wel komen met tijd en boterham.

huis in sint-niklaas

De buurt is een fijne buurt. Slager, bakker, de belastingen zijn vlakbij, veel zelfstandigen, naast het huis een beschermd monument (kapelletje), achter ons een weide. Voor Marieke is het ook handig. Op slechts 800 meter van het station kan ze gemakkelijk met het openbaar vervoer naar haar schooltje. We liggen op 1,4km van de grote markt van Sint-Niklaas.

Binnenkort zullen we dus ons peperkoeken huisje in Borgerhout verkopen, en worden we voor het eerst Oost-Vlaming (na West-Vlaming en Antwerpenaar).

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *