Hoe fit is België?

nationaal fitheidsonderzoekMarieke en ik doen mee aan een nationaal fitheidsonderzoek. Marieke keek een tijdje terug om een fitness abonnement te nemen in een fitness centrum, maar vond het zonde om te betalen terwijl we in Amerika zitten. Toen ze dit onderzoek zag, hebben we ons onmiddellijk ingeschreven. Voor 5 weken fitness centrum betaalt u slechts 39 EUR, met een fitheidstest voor en na inbegrepen. Een batje* dus.

Marieke deed na de inleiding de eerste test op woensdagmiddag en haalde vlot de 288/300 van de test. Dat komt overeen met een fysieke leeftijd van 20 jaar. Toen ik ’s avonds de test van Marieke nòg beter wilde doen, werd ik min of meer geconfronteerd met mijn score. Ik had slechts 255, terwijl ik alle tests glansrijk had doorlopen. De begeleider wist me te vertellen dat ik dat te wijten had aan mijn gewicht en mijn bloeddruk. Mijn gewicht ligt langs de hoge kant, maar mijn vetpercentage ligt net op het gemiddelde. De begeleider wist me te vertellen dat ik of gewoon een zwaarder gestel of meer spieren had (wat ik nog aanneembaar vind). Mijn bloeddruk was echter heel wat minder goed. Ik had een 19 op 8, wat veel te hoog ligt. (gemiddelde is 13 op 7).

Een bloeddrukmeting is naar het schijnt pas betrouwbaar na meerdere metingen, maar ik ga de komende tijd toch wel wat zout vermijden. En de komende 5 weken fitnessen. Wordt zeker vervolgd. Meer info over het fitheidsonderzoek vindt u hier, voor het geval u zelf geïnteresseerd geraakt bent.

*Een batje = een koopje, een goeie deal :)

3 reacties

 1. Hééé, leuk!
  Misschien moet ik het ook maar eens proberen. Nu mijn abonnement in Leuven verlopen is, kan dit batje in de zomer misschien ook meepikken… Voor een prikje!
  Laat maar weten hoe het verder loopt en dan kan ik het misschien ook even meepikken als ik in A’pen ‘woon’ deze zomer :wink: . Nuttige aan aangename koppelen :wink: .

 2. Ik weet zo al van me zelf dat ik niet fit ben en “ietsie” te zwaar ;-)
  Terwijl ik toch voldoende beweging heb met m’n 4 a 5 fietstochtjes per week.
  En ach, zolang ik me goed voel…

  In ieder geval succes met de fitness en natuurlijk met het volhouden ervan.

 3. Dat is echt een batje, ik betaal hier voor een maand, bijna 50 euro…. en dan mag ik hooguit 2 keer per week:S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *