Harde schijf kapot

De harde schijf in mijn macje heeft het gisteren begeven. Na een laatste reutel liep alles plots vast en kreeg ik bij het opstarten na een tijdje terug een zwart scherm.dode mac

Gelukkig heb ik onlangs een grote backup gemaakt van alle bestanden. Via een Ubuntu live cd kon ik de laatste bestanden recupereren die nog op mijn schijf stonden. Mijn macbook pro heeft 3 jaar netjes gewerkt, maar werd wel heel intensief gebruikt. Net buiten garantie dus, dus stop ik een nieuwe schijf er zelf wel in (met hulp van deze walktrough).

Deze morgen heb ik een interne harde schijf besteld bij Forcom en heb meteen maar voor een upgrade gekozen. Een 7200 rpm schijf ipv de 5400 toeren, 320 Gb ipv de 120 die er standaard inzat. Het is een leuk vooruitzicht! Wordt zeker vervolgd.

4 reacties

  1. Waar een hd crash al niet goed voor is. na de transplantatie is het macje weer een stuk beter.
    Toch makkelijk he zo’n live cd. Naar mijn idee een groot gebrek bij windows. ;-)

  2. Ik hoop dat de transplantatie vlotjes zal verlopen, want het is net een iets meer ingewikkeld dan RAM bijsteken. Zo’n live cd is iets wat iedereen in huis zou moeten hebben :) Jij werkt op ubuntu als hoofdpc? (zie ik in mijn stats)

  3. Ik moet ook wat vaker ‘ns back-ups maken. Ooit zal ik het ‘ns vlaggen hebben en ben ik alles kwijt… Dat zou een (kleine) ramp zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *