It’s alive!

Nadat de harde schijf een weekje later bij Forcom aankwam kon ik beginnen.

Ken assisteerde me in het vasthouden van alle onderdelen en de ifixit guide voorlezen terwijl ik met klamme handjes de finale schroeven uit mijn laptop draaide. Enkele miniscule Philips en Torx schroeven later was het zo ver: mijn macbook lag volledig ontmanteld op tafel.

fixing

Na wat wrikken kreeg ik mijn harde (kapotte) harde schijf eruit en plaatste ik de nieuwe erin. Alles terug dichtdraaien ging een pak sneller. Hij startte vlotjes terug op en nu alles terug geïnstalleerd is (buiten office en adobe pakket) is het een zaligheid om mee te werken. Hij (Western Digital Caviar Black 7200rpm) gaat pakken sneller, start snel op en heeft bijna 3 keer zoveel ruimte als ik toen had (320gig ipv 120). Operatie geslaagd! Mijn volgende upgrade wordt waarschijnlijk een nieuwe batterij, maar ik laat het maar even voor wat het is.

3 reacties

  1. Een hoger aantal toeren is wel nice qua performance. Maar hoe zit het met de koeling? Hogere toeren, sneller draaien, meer energieverbruik dus meer warmte?

    Ik weet wel niets van Macs :-)

  2. Macbook pro’s zijn gekend om heel erg warm te worden. Nochtans heb ik de indruk dat mijn vorige schijf veel warmer werd. Ook is deze nieuwe schijf aan 7200 rpm wat zuiniger dan de vorige die aan 5400 rpm draaide, waardoor mijn batterij wat langer meegaat.
    Echt, niets dan goeds tot nu toe :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *