Happy Halloween

Gisterenavond gingen Marieke en ik iets met Lies eten. Vervolgens kwamen we thuis, kropen we in ons bed.

Om 23h48 ging de bel van de voordeur. Ik ging kijken wie er nog aanbelde, want iedereen zat al in hun bed. In de gang kwam ik Lucas tegen, hij dacht dat Simon zijn sleutel vergeten had.

Ik kwam aan de voordeur en zag een stuk of 8 man staan. Toen ik de deur opendeed volgde deze conversatie:

Zij: “Happy Halloween!”
Ik (moe): “Euh, waarvoor ist?”
Zij: “Voor halloween”
Ik (wat kwaad, maar vooral moe): “Wij waren hier wel allemaal aant slapen hé! Wat is de bedoeling?”
Zij: “We komen snoep halen voor halloween”

Ik sluit de deur, ga terug de living in en vertel alles tegen Marieke, Lucas en mijn vader die er ondertussen ook kwam bijstaan.
In de kast ligt nog ergens snoep van een snoepbeurs die half vervallen is. Die hebben ze uiteindelijk gekregen.

Ik vind dit echt wel erover gaan. Halloween is zo amerikaans dat het maar zijn kan, het is geen traditie van bij ons. Ze hebben 2 keer om twaalf uur ’s nachts aangebeld bij een huis dat donker is. Als ze volgend jaar nog eens langskomen kunnen ze op mijn plastic bolletjesgeweer rekenen. :-)

Misschien ben ik hierin ouderwets, maar ik wil niet dat ze mij wakker bellen voor zoiets. Waar is de tijd dat ze nog kwamen zingen voor 3 koningen?

5 reacties

  1. Ik zou er ook heel ambetant van worden als ze mij uit m’n bed bellen :) en zeker voor zoiets stoms! Weg ermee! ;)

  2. Ik heb ook zoiets meegemaakt in Hooglede. Ik zat rustig TV te kijken (alleen) en wat snoep te eten. Plots iemand aan de voordeur, ik doe open en d’er begint een kleine een versje te zingen. Ik heb hem voor zijn “moeite” enkele snoepjes afgestaan. Hij was de enige die dat deed. Aan de ene kant wel geestig om eens te zien maar dat moest niet bepaald een hele avond duren.

  3. dit is een leuk feest voor kinderen,beter dan dat ze zomaar over straat zwerven,houd ze wel van de straat,20.30 moet wel de uiterste tijd zijn om langs de deuren te gaan.

  4. @Bert, daar gaat het mij niet om. Het is gewoon het feit dat het een traditie is die niet van langs hier is. Moesten ze langskomen zingen voor 3 koningen heb ik er geen last mee. Het is gewoon een artificieel feest om een extra hoogtepunt bij de middenstand te creëren. En het irriteerde me dat ze zo laat langskwamen op de avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *