Geldwolven.

Daarstraks mijn praktijk examen autorijden gaan doen. Eerst alles van papieren afgeven, en dan nog eens 36 euro betalen.

Een op het eerste zicht vriendelijke instructeur komt me goeiedag zeggen, en vertelt me dat ik aan de achterkant van het gebouw mag rijden.

Na de technische proef (koelvloeistof aanwijzen en lichten laten knipperen) volgt mijn eerste manouver: achterwaarts parkeren tussen 2 hekkens die voertuigen moesten voorstellen.

Ik parkeer me ertussen, op een rechte lijn met de hekkens voor me, en claxonneer, zoals de begeleider vroeg. Afkeurend keek hij me aan, en vroeg me als ik het voertuig zou kunnen verlaten zoals ik in een winkelcentrum zou doen.

Ik dus de motor stilleggen, handrem op, en voorzichtig de auto verlaten.

“Laat je in een winkelcentrum ook je ruiten open en je auto ongesloten?”

Ik excuseer me en hij zegt me mee te komen naar de zijkant. Ik sta er (volgens mij) goed tussen, maar hij vind dat ik wat te ver sta van de borduur. Nogtans komt de auto niet buiten de hekkens. Tja.

Hij vraagt me om de andere manouvers nog te doen, die zonder probleem lukken. Examen beïndigd, en de vriendelijke man zegt ” ’t was goed, alleen spijtig van dat eerste daar. Ik moet je weerhouden.”

Ik doodgefrustreerd, nieuwe afspraak gemaakt. Leuk hé, nu moet ik school skippen om nog eens te kunnen gaan. Volgende afspraak is op maandag 9 oktober, om 13h50.

Verdient goed hé, instructeur zijn. 36 euro in 5 minuutjes.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Varia

5 reacties

  1. Volgende keer beter maat. Dat is idd geldklopperij, zeker als je geen les via de school hebt gevolgd. Oeps!

  2. Inderdaad geldklopperij. Ze vinden altijd wel iets om u op te pakken. Jammer dat het zo moet gaan.
    Veel succes volgende keer.

  3. Nx van aantrekken, is doodnormaal ;-) en zeker als je geen rijschool hebt gevolgd, heb hetzelfde voor gehad :-). (btw, ondertss weer in het land ;-), ‘k laat nog iets weten voor komende zaterdag!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.