Fort Myers Beach – dag 4

Volgens de Knack Weekend van een tijdje terug lag er een door toeristen onontdekte streek tussen Sarasota en Fort Myers: Charlotte Harbor. Dit kwam volgens het artikel vooral door de verre afstand van de autosnelweg.

Met een volle tank en veel zin vertrokken we uit Sarasota en kwamen een uur en half rijden later aan in Port Harbor, we reden vervolgens zoals gezegd weg van de autosnelweg naar Charlotte Harbor. Helaas vonden we niets anders dan residentiële wijken: grote hagen en muren met daarachter kolossen van villa’s. Hier was het economisch klimaat heel duidelijk zichtbaar: heel veel villa’s te koop en sommige winkels droegen een plakkaatje “out of business”. We aten ’s middags aan een aangelegd stukje strand die blijkbaar populair was bij de plaatselijke bevolking, maar na al die mooie stranden van afgelopen dagen hadden wij geen zin om er een pootje te baden, laat staan er langer te vertoeven dan nodig.

Een beetje teleurgesteld van de 3 uur durende omweg kwamen we na de middag aan in Fort Myers. We vonden een Bed & Breakfast op het strand die heel goed meeviel van prijs en besloten er te blijven. Aan Fort Myers beach heerste er een gezellige drukte met al de horeca en winkeltjes errond. We aten echt lekker (Pieter een vers gestoomde krab en Marieke gegrilde oesters) voor een mooi prijsje. Na het eten gingen we minigolfen in “Jungle Golf”. De camera kreeg even vrijaf in de B&B, dus hebben we hiervan geen foto’s.

We waren net te laat om de volledige zonsondergang op de pier van Fort Myers te bekijken, maar we werden wel getrakteerd op bliksem in de verte boven de zee. Genietend van het mooie uitzicht (die niet moest onderdoen voor menig vuurwerk) en een ijsje eindigden we deze alweer mooie dag.

cruiser op strand

De auto leegmaken op het strand was wel eens leuk.

seaturtle

Ons stekje op het strand had een naam: “Seaturtle”.

DSC_0065

We dachten een zeeschilpadje gevonden te hebben, maar dit was een krabbetje die zich ingegraven had!

fort meyers beach

Fort Myers Beach ’s avonds

DSC_0055

Fort Myers Beach vanop de pier net na zonsondergang. De vissers maakten de vis meteen schoon op de rand van de pier.

8 reacties

 1. Hoe meer ik je reisverslag volg, hoe moeilijker ik hier de dag door kom op m’n werk. :-/
  Maar het is wel leuk om te volgen. Dat dan weer wel.

 2. Pingback: Naples | PieterC
 3. Hoi Pieter,

  Hele leuke blog, ik heb hem in één keer uitgelezen :)
  Nu we zelf een nieuwe reis naar Florida plannen, vroeg ik me af of je nog weet hoe de B&B daar noemde op het strand?
  Als je het nog weet; héél graag een berichtje! :))

  Bedankt alvast!

  Groetjes
  Ellen

 4. Dag Ellen.
  Bedankt voor je comment. De B&B op het strand heette Belleair Beach Resort. Het was iets duurder dan ons gemiddelde budget, maar wel echt een dikke aanrader. Gewoon heel erg simpel, genieten van natuur en omgeving zonder dat je tussen de hoge hotels/motels in een toeristisch oord zit. Wij vonden er alvast onze rust.
  De link:
  http://www.belleairbeachresort.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *