Estafette

Een hele tijd geleden heeft Tim van Kladblog mij een stok toegeworpen. Ik kan niet anders dan het op te vangen, anders stopt de race hier.

Ondertussen mag er trouwens al van een traditie (of spreek ik beter over een hype?) gesproken worden, als ik Netlash mag geloven. Bart van de blog Ondernemer in Gent is hier nu mee begonnen, en er is al een heuse opvolging.

De bedoeling is 3 titels uit te leggen: de werktitel, de geheimtitel en de droomtitel.

Werktitel
Mijn werktitel is momenteel nog student Integrale Productontwikkeling. Ik volg deze studie aan de Hogeschool Antwerpen.
Het eerste jaar zit er op, ik ben erdoor met een voldoende. Het eerste jaar was het voornamelijk vormstudies, nog niet echt ontwerpen van producten. Het is de bedoeling van ooit zelf een product “uit te vinden”. Het ligt dus dichtst vanal bij het beroep uitvinder.
Van school uit leren we hiervoor allerlei grafische- en 3D programma’s, net als de kunst van het vormgeven, tekenen en creatief denken, de basisonderdelen van houtbewerking en andere materialen. Dit alles in combinatie met ongeveer een even grote brok theorie. Het is een opleiding van 5 jaar, dus ik heb momenteel nog 4 jaar voor de boeg.

Geheime titel
Ik maak sites en onderhoud ze. Kladblog.be, puskas.be,… Voor een frisse pint of een computerboekske zet ik me graag in voor de codeleken.

Droomtitel
Designer zijn met een naam. Eens je dat hebt heb je de vrijheid om te doen wat je wilt, op heel wat vlakken. Dat er gewoon mensen je benaderen omdat ze opkijken naar je.

That’s all folks. Ware het niet dat de stok nu moet doorgegeven worden. Dat is voor me nu het moeilijkste om te doen, aangezien heel wat mensen de stok al hebben ontvangen.

Ik weet dat de blog van Jonas van Krilipikalko voorlopig gespaard is gebleven van dit alles, net als boerenblog van boer Luc.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Varia

5 reacties

  1. Leuk om je relaas is hier te lezen. Heb je nog een pint te goed? :p

    Alvast succes met het behalen van je droomtitel!

  2. @YCF, we doen ons best. Ik weet niet als het zo belangrijk is. Als ik gewoon iets vind waardoor ik al wat bekend word of geapprecieerd word, zal ik al meer dan gelukkig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *