Earth Hour

We reden gisteren naar Antwerpen met de auto. Het werd donker en de lichten op de autostrade gingen maar niet aan. Radiozender MNM bracht ons meer duidelijkheid: het was “Earth Hour”. Op Earth hour worden alle lichten gedoofd voor een uur lang. Bij MNM begonnen ze zelfs af te tellen naar het moment.

Nu heb ik niets tegen dergelijke initiatieven, maar dit is duidelijk weer een voorbeeld van alles of niets. Waarom moet straatverlichting uit? Ik dacht dat straatverlichting er was voor VEILIGHEID. En naar mijn mening is veiligheid net iets belangrijker dan lichtvervuiling. Moest ik de lichten van de auto ook doven? En zouden de flitsbakken op dit moment ook niet flitsen?

Beter zou zijn dat ze in plaats van al dat straatlicht eens gebruik maken van slimmere technologie die heel wat minder vervuilt én kost (bijvoorbeeld LEDjes om de 20meter). Voor mij zijn reflectoren langs de kant van de weg al duidelijk genoeg, maar tijdens Earth Hour was er niets. NIETS. Gelukkig wist ik waar ik heen moest, want de aanduiding viel ook al niet te lezen.

En toch mag dit initiatief blijven bestaan, maar dan enkel en alleen bij grote verlichtingsprojecten waar geen veiligheid bij te pas komt. Want nu, beste mevrouw Crevits, zagen we geen put in de weg.

2 reacties

  1. Hehe… Ik dacht ergens gelezen te hebben dat Earth Hour zelfs een negatief effect op het milieu heeft door al die mensen die kaarskes aanzetten.
    Anders heb ik ook niets tegen dergelijke inniatieven.

  2. Goh, ik zie niet echt het nut in van dit ‘Earth hour’. Of het écht beter is voor het milieu… Ik denk het niet. Zo’n donker uurtje zal het verschil niet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *