Dieven op bezoek.

Ik kom boven. Studio 8 staat op een kiertje. Het slot eraf. “Vreemd” denk ik. Wie probeert er nu zelf zijn slot te veranderen, en “zal de kotbaas dat wel goed vinden?”.

Ik klop op de deur… Niets. Ik besluit de kotbaas te bellen en even later komt kotgenote studio 4, die vervolgens belt naar N, het meisje dat in Studio 8 zit. Een goeie vijf minuten later is iedereen er. Laptop weg, playstation weg, ringen, geld,… . Alle lades opengetrokken, verschillende dingen omgegooid.

Politie wordt gebeld. Alles is wat kalmer nu.

Voor hetzelfde geld zaten ze bij mij binnen. (vooral als je weet dat ze al eens geprobeerd hebben eind augustus, maar toen lagen er enkel een paar matrassen…)

Brrr. Ik mag er niet aan denken dat er iemand aan mijn laptop/gerief zou zitten. Hopelijk houdt het hierbij op in ons kot.

Heeft er iemand van jullie al eens zo’n ervaring gehad?

5 reacties

 1. Brr, da’s maar een enge ervaring! Zefl nog nie meegemaakt, gelukkig!

  Verder alles goed? ;)

 2. Idd niet leuk. Ocharme de perso(o)n(en) van studio 8. Maak zoiets mee op 6 december! De Sint heeft een raar gevoel voor humor.

  De vraag die jullie je kunnen stellen; waarom studio 8? Ligt volgens mij niet op de gelijkvloers hé. Zou de dader een bekende zijn? Wist hij of zij dat er een laptop en dergelijke aanwezig was?

  Probleem is dat op een kot verschillende personen en vrienden van op bezoek zijn. Wil daarmee zeggen dat je meestal geen vragen stelt als je iemand vreemd op de gang tegenkomt.

  Misschien voortaan de voordeur telkens op nachtslot doen? In elk geval de kotbaas hiermee confronteren.

 3. @Lies, zeg wel. Veel werk voort moment hé, maar ja, das het lot van elke student zeker deze periode? :-) En jij?

  @Buddha, het is zowiezo al zeker dat ze heel vanboven genomen hebben omdat ze daar minder in het zicht lopen. Ik weet niet als de daders iemand van ons kot zelf zou kunnen zijn, daarvoor is het misschien iets te professioneel gedaan. Het zijn al speciale sloten, en dan werd deze nog eens vakkundig verwijderd. Er komen in ieder geval overal andere sloten. Ik zal inderdaad nog eens de kotbaas moeten spreken…

 4. Sterke aan het meisje van wie alles ontvreemd is. Zelf heb ik nog nooit zo’n ervaring meegemaakt en ik hoop dat ook zo te houden. Hout vasthouden dus.

 5. In het Antwerpse zijn ook dievenbendes (vrouwen en kinderen) actief. Ze gaan snel en professioneel te werk. Maar die nemen meestal enkel cash en juwelen mee. Cash steken ze in hun portemonnee, juwelen doen ze aan.

  Mijn schoonzus heeft ze enkele maanden geleden over de vloer gekregen.

  In elk geval is voorzichtigheid geboden. Desnoods een (web)cam installeren die detecteert op beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *