Detroit Tigers

We bezochten Detroit op donderdag (Mariekes verjaardag). We reden voor ongeveer een uurtje, toen we de afrit naar Detroit Zoo zagen. Vicky zei ons dat het een prachtige zoo was, dus gingen we het maar eens bekijken.

Je kon haar geen ongelijk geven. Ze hadden er alles. Pinguins, Tijgers (de detroit tigers :-) ), prachtige aapjes, nijlpaarden, noem maar op.

Mama aap met babyaap aan haar buik

Pingu op zijn best

Wat later besloten we om dan uiteindelijk naar Canada te gaan. Dat ligt eigelijk gewoon aan de andere kant van de Detroit river. We moesten weer de hele waslijst vragen beantwoorden bij de grenzen. Ook moesten we zeggen van wie de auto was (Ian), en vanwaar de hertenschedels en lege bierblikjes in de achterkant van de truck kwamen. :-)

Welcome in Canada

Vanuit Canada hadden we een prachtig zicht op de skyline van Detroit. Na een uurtje keerden we terug naar Amerika via een oude metalen brug, waarna er alweer de grenscontrole volgde. En de vragen.

Skyline van Detroit

Lucas en Marieke in Canada

Nieuwe deel van de Detroit skyline

In detroit zelf kwam je zelden blanken tegen. Ook zag je heel veel van die ‘GTA San Andreas’ Gangster auto’s. We gingen er in het Hardrock Cafe een gitaarpinnetje halen voor Vicky.

Het werd dan zo ongeveer 4 uur PM, tijd om op zoek te gaan naar een parkeerplaats dichter bij het stadion. Na nog wat rond te wandelen gingen we om 5 uur binnen. Daar waren de detroit tigers al aan het opwarmen. We gingen snel naar de Guest services, om aan te vragen als het mogelijk was Marieke op het grote scherm te tonen. Helaas deden ze dit niet. Er waren enkel maar tekstberichtjes mogelijk, die 2 dagen van tevoren moesten ingediend worden, samen met het stortingsbewijsje van 50 USD.

Comerica Park, home of the detroit tigers.

Ik zei dat we speciaal van Belgie kwamen voor deze match op haar verjaardag, en ze vonden het toch zo spijtig dat Marieke 2 cadeautjes kreeg: een visserspetje van de Detroit Tigers, en een beeldje van 1 van de Tiger spelers.

Binnen in het hart van de Tigers

Ook kreeg ze een gelukkige verjaardag van de pitcher, de persoon die de ballen werpt.

We konden geen ballen vangen, maar we kwamen er toch dichtbij. Het stadion was zo goed als uitverkocht, bijna 40.000 mensen zaten er. De sfeer valt niet te beschrijven. 1 dezer volgen er nog foto’s misschien dat die het wat beter kunnen.

Lucas in Comerica park

Tigers winnen

De Tigers wonnen, en iedereen ging tevreden terug naar huis. Het was een enorme verkeerschaos en iedereen was moe.

Een uurtje en een half later kwamen we uitgeput thuis.

PS: de foto’s zien er allemaal veel donkerder uit dan op mijn laptop/nikon. Ik weet niet hoe het komt maar ik zal er overmorgen (thuis) eens naar zien.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Reizen

7 reacties

 1. Aardige tijden zo te lezen ;-)! Fijne verslagen :-).

  Het zit er bijna op! Geniet van de laatste dagen!!

  Tot hoors!

  Dikke kus,
  Lies
  -x-

 2. Leuk om nog iets van jullie te lezen.
  We zijn al benieuwd voor de foto’s.
  Kunnen jullie ook nog eens jullie vluchtschema doorsturen, zodat ik weet hoe en wanneer jullie maandag terug in Zaventem aankomen.
  Hou ons ook op de hoogte van eventuele vertragingen.

  Groetjes,

  ma

 3. @Lies, zullen we doen, het is morgen al voorbij.
  @Mama, kzal het zodadelijk doorzenden. We verwachten wel wat vertragingen door dat voorval in Engeland…

 4. Prachtige foto’s !
  Bij de 2e foto van het Tiger’s stadion lijken de lichten net ramen van een kerk/kathedraal. Mooi effect !
  Have a nice/save journey back!
  Tot maandagmorgen!

  Pa en Ma

 5. Dag Pieter (en Lucas en Marieke)

  Met de ontvangst van opa en oma vandaag je weblogadres gekregen van je pa; schitterend gewoon: zowel zo’n reis maken als je verslag en foto’s.

  Goeie thuisreis gehad?

  Groeten

  nonkel Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *