De Wapper moest er al staan.

Voor de rest van Vlaanderen zal het vast niet zo heel veel uitmaken, maar in Antwerpen is er de laatste paar weken maar 1 hot topic: het BAM tracé, beter gekend als de Lange Wapper.
Ik heb evenveel voor als tegenstanders gehoord, en niemand heeft mij echt kunnen overtuigen. “Teveel fijn stof!” roepen ze in de ene hoek. “Onveilig!” roepen ze vanuit de andere hoek. Over de standpunten wil ik het niet verder hebben, daar bestaat al veel te veel over. Wat ik wel merk is dat er een gigantisch verkeersprobleem is elke ochtend en avond.

Momenteel krijg ik meer promotiefolders in mijn bus dan tijdens de verkiezingen: VZW Ademloos, Groen!, SPA, PvdA,… Stuk voor stuk mooie glossy vierkleurendruk -en dat in volle crisis- terwijl ik geen ongeadresseerde post wens te ontvangen. Ze denken blijkbaar niet teveel aan het milieu.

Alleen al door al die moraalridders met hun fancy slogans als “18 OKTOBER IS GEEN BRUGDAG!” besluit ik te gaan stemmen. En weet je, ik zal JA stemmen. Waarom? Omdat ik het kan, en omdat het iets typisch Antwerps om er zo lang over te zeveren. De brug moest er al staan.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *