De verpakte brug

Gisteren moesten de 2 finale werkjes voor ontwerpen 3.2 af, een verpakking en een papieren brug.

’s Morgens vroeg (8h30 is vroeg als je maar om 5 uur in je bed zit) heb ik de presentatie gedaan over de verpakking. Mijn presentatie was niet zo goed, ik was er veel te moe voor. De presentatie vond plaats in een enorme grote ruimte, met een 5tal ontwerpbegeleiders voor mijn neus. Het eerste commentaar was van mijn persoonlijke ontwerpbegeleider.
“Ik vind je presentatie eigelijk niet zo goed, je had het beter zo en zo uitgelegd.” Ik zie de anderen instemmend knikken en slik even. “Maar eigenlijk vind ik het nog altijd een gouden ideetje.” (hij is een Nederlander, dus dat laatste zinnetje klinkt best wel grappig)
Ik zie de anderen terug instemmend knikken, en krijg het warm vanbinnen. “Ik kan zeker niet opnieuw beginnen?” Even gelach, en nog wat andere vraagjes beantwoorden. Het was in orde. In die mate zelfs dat ik mijn werkje moest laten fotograferen om mee te doen met een wedstrijd.

De brug verliep anders. Dat werd in groep getest, met de mentor vanop een tafel achter de camera. De proefopstelling stond klaar. Iedereen ging in alfabetische volgorde zijn brug testen. Mijn brug heeft 8 ballen gehouden vooraleer hij kantelde. Hij zou er meer kunnen gedragen hebben, maar de koude mist had het ’s morgens wat schuingetrokken.

Papieren brug

Mijn geheim zat hem in de buizen. Deze zijn gewoon papieren stroken die rond pvc buizen gerold werden, met wat behangerslijm.
De brug mag gebruikt worden voor de opendeurdag, dus ik denk dat hij nog niet zo slecht was.

De komende dagen zal het nog wat uitslapen worden, om fit aan mijn blok te beginnen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als School

11 reacties

 1. tiens, en dat is niet valsspelen dan met die pvc-buizen?

  wel knap!

  (ken jij toevallig kiwikommer niet? het lijkt me dat die hetzelfde studeert)

 2. @Freddy, Merci!
  @Pironik, de pvcbuizen werden eruitgetrokken eens de lijm vast was. Zo bleef de buisvorm en de stevigheid in het papier.
  Ik kende kiwikomkommer niet, maar bedankt voor de tip :-). Ik ken eigelijk bitter weinig mensen van hogere jaren.

 3. Hoeveel weegt je brug nu eigenlijk? Je had ze misschien nog kunnen opvullen met papier maché.

  Succes met je blok en je examens maat!

 4. @Piro, idd.
  @Bud, ze woog nu uiteindelijk 160 gram. De versie ervoor woog slechts 90 gram, maar om 3 uur ’s nachts kies je de snelste oplossing. Merci en tot een dezer.

 5. Ziet er ferm uit die brug. 8 ballen is toch niet niets als je mij vraagt. Voor mij heb je heel goed werk geleverd. ;-)

  Veel succes nu met de blok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *