De auto

Het is nu al weken aan een stuk dat ik de auto (volvo s40) meekrijg naar school, en ik heb het altijd heel handig gevonden. Tot deze week dan.

De hoge prijs aan het tankstation zorgde ervoor dat ik deze week 61 EUR kwijt was aan diesel. Voor naar Antwerpen te rijden vanuit Ardooie, van daar even naar Limburg, en nog een kleine uitstap naar Sint-Niklaas. Ik ben nu niet de persoon die achter elke euro kijkt, maar dit vind ik toch er dik overgaan. Ik doe geen studentenjobs om mijn naft terugbetaald te krijgen.

Deze week ging ik naar een magneethandelaar aan de Oude Leeuwenrui voor een schoolproject met een kameraad. Ik ben iemand die altijd geld in een parkeerautomaat stopt, maar we vonden geen automaat. En aangezien het maar voor een minuut of 5 was dat we er binnen moesten…

Ik kwam buiten en de rode mannetjes (externe firma) hadden me liggen: een briefje van 21 EUR achter mijn ruit, en nergens waren de mannetjes te bekennen.

Dat frustreert mij dus hé: ik ben 5 minuten weg, ik vond geen automaat (tenzij ik de 4vaksbaan over zou steken), en dan 21 EUR erbij? Ze zouden beter de zotten van de baan halen, want dit zijn echt pesterijen.

Hoe dan ook, deze week wil ik terug met de trein naar Antwerpen gaan.

7 reacties

 1. Lang leve de trein om naar je studentenstad te sporen! Althans toch soms, als ze niet staken enzo… De auto nemen is een handig, zij het duur, alternatief (maar soms kan het niet anders).
  En die rode (of paarse of appelblauwzeegroene of whatever) mannetjes zijn de allervreselijkste wezens ter wereld!

 2. Idd leve de trein maat.

  Zucht idd hatelijk! En dat noemen ze dan een job. Zulke boetes houden mensen vaak weg uit een stad. Iemand wilt bijvoorbeeld in een stad geld uitgeven (eten, shopper…) en wordt zo nog beloond. Zucht.

 3. Het wordt er niet beter op voor de automobilist. Meer en meer en melkkoe op verschillende vlakken. Ik krijg de indruk dat autorijden een elitaire zaak gaat worden. Alleen voor de mensen met een dikke beurs.

 4. Eén tip, die retributie voor het parkeren NIET betalen.
  Die firma’s zijn onwettig bezig. Google het maar eens. Je moet gek zijn om zoiets nog te betalen.

 5. Ik dacht ook dat alleen de politie het recht heeft om echte boetes uit te schrijven. Die rode/paarse/groene/… mannekes mogen alleen een verwittiging tussen uw ruitenwisser steken denk ik. Ik zou het ook niet betalen. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *