Danku

Deze morgen namen Marieke en ik een ontbijt in Danku. Wat is danku hoor ik u denken?
Dit is hun bedrijfsvisie:

Danku, dé biologische restaurantketen met een knipoog naar de Indonesische cuisine. Niet alleen het eten wordt ecologisch verantwoord geproduceerd, ook het restaurant zelf is zoveel mogelijk uitgerust met milieuvriendelijke, afbreekbare en gerecycleerde materialen.

Het zag er goed uit, vers fruit, mooi donker brood, leuk interieur… maar ik heb er toch heel wat bedenkingen bij. Het yoghurtje kwam uit een soort extruder machine, waaruit ook de softijsjes komen, die gekend zijn om hun bacteriën. Daar moet ik al niets van hebben. Het verse fruit erbij (frambozen) was nog half bevroren.
Het brood met ei en spek kwamen ze na een 2 minuten brengen. Het brood was warm, het ei nog koud. De microgolfoven had zijn werk niet zo goed gedaan dus.
Overigens bleek van hun groen imago niet zoveel te kloppen. Het is niet omdat er veel houtstructuren in de tafels en interieur gebruikt worden dat ze daarom ecologischer zijn dan een ander restaurant. Het broodje kwamen ze brengen aan tafel in een bruinkartonnen doosje met een klein laagje plastic erboven en bedrukking in kleur. Ik had het liever op een gewoon bord gehad. Veel smakelijker dan zo’n fastfoodbox en veel ecologischer.
Bovendien stond de verwarming aan en de deur constant open. Ecologisch? Ik denk dat ze eerder willen inspelen op de trend van het ecologisch gaan, en de consument het gevoel willen geven dat ze meer verantwoord te werk gaan.

Het restaurant vind ik mooi, maar te onpersoonlijk met de fastfood achtige toog, het eten was minder lekker dan op de afbeeldingen. Het was nièt ecologisch.
Ik denk niet dat het lang zal trekken op die plaats.

5 reacties

 1. Ik denk dat er veel bedrijven zijn die tegenwoordig op de ecologische kar willen springen maar hier meestal in falen.

 2. Meeliften op de ecologische hype zullen we maar denken. Maar als ik het zo lees niet echt doordacht en succesvol. Die komen zichzelf nog wel tegen.

 3. Dat men meer wil inspelen op de ecologische trend dan misschien wel effectief is,
  lijkt me vanuit commercieel oogpunt wel ergens vanzelfsprekend…
  Maar ik was echter verrast door de zuivere en gezonde kwaliteit van de aangeboden producten…
  Danku vind ik een aangenaam gezond alternatief in de fast food keten,
  en hoop dat dit ook zo mag blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *