Da wor toech opgekaast

Toen ik terugkwam van mijn examen (meer hierover in een volgende post), stapte ik van de tram.
Op weg naar het zebrapad liep een dikke vrouw in een voor 80% lichaamsbedekkende boerka voor me terwijl ze een grote bounty at.
Op anderhalve meter van een vuilbak besloot ze dan toch maar om het kleurrijke verpakkingspapiertje op straat te werpen.
Ik stap naar de dame in kwestie en vertel dat er op 1 stap voor haar neus een vuilbak staat.
Reageert die compleet verontwaardigd: “Oe, da wor toech opgekaast?”
(Voor de niet Marokkaans/Antwerps sprekende bevolking: “Hoe, dat wordt toch opgekuist?”)
Daar krijg ik het dus van hé.

9 reacties

 1. Zucht! De mentaliteit van sommigen. En naar je voeten gekregen dat je een racist bent?!

 2. Nope, ze bleef verwonderd kijken omdat ze niet wist wat ze misdeed. Ik was verwonderd dat ze niet wist wat een vuilbak was :-)

 3. Ik wou eigenlijk hetzelfde vragen als Buddha.
  Sommige mensen – ongeacht rang, kleur of ras – zouden een tik tegen de kop moeten krijgen om een beetje gezond verstand te krijgen.

 4. Je zou het van minder krijgen.
  Maar helaas heeft dit niks te maken met overtuiging of religie en zie je het (veel te) vaak gebeuren.

 5. @Wim, inderdaad. En nu zei ik het enkel omdat het een vrouw was. Moest het een bodybuilder-Marokkaan zijn ging ik het nooit gedurfd hebben.

  @Lies, zo ies et.

  @Frank, jammergenoeg is het iets wat wel gerelateerd is aan overtuiging hier in de buurt. Onze straat wordt elke dag (of om de 2 dagen) opgekuist door Stad Antwerpen, en het is nodig ook.
  Als je zegt dat het allemaal van diezelfde bevolkingsgroep is ben je een rascist, dus zal ik maar zeggen dat 90% van die bevolkingsgroep komt, jammergenoeg. Het is net alsof die een andere mentaliteit hebben.

 6. vorige week nog zaten we op een klein graspleintje met enkele speeltuigen. In totaal stonden er vier vuilnisbakken te wachten op afval. Het afval was te vinden op en onder de speeltuigen!

 7. Ergernis ergernis ergernis. En hier in leuven is da dus van t zelfsten he, hier gooien ze t ook gewoon neer, alle dagen zie ge hier zo mensen die rommel opruimen van luierikken die niet tot aan de vuilbak raken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *