Couchsurfing

Deze nacht bleven er 2 Roemenen in ons huisje overnachten. Ik kende ze niet op voorhand, maar via Couchsurfing hadden ze een aanvraag gedaan. Couchsurfing is een systeem waarbij je aanduidt dat je een zetel/bed/logeerplaats overhebt, en waar mensen gerust mogen overnachten voor 1 of meerdere dagen.

Omdat Marieke en ik als we naar Amerika gaan ook graag af en toe van het systeem gebruik maken, stellen we zelf ook onze logeerkamer ter beschikking. Het is namelijk enorm interessant omdat je bij de “lokale bevolking” zit, die veel meer weet te vertellen over de omgeving. Ook zijn het geëngageerde mensen aangezien ze zelf hun logeerkamer ter beschikking stellen. Voor de rest heb je altijd de keuze als je mensen wilt weigeren of niet, en bovendien spaar je een overnachting uit.

Ik kreeg een week na het inschrijven zo een eerste aanvraag van Silviu en Helena, een vriendelijk koppeltje uit Roemenië (21 en 22 jaar). Zij studeert in Nederland als Erasmus studente, hij komt haar bezoeken en samen besloten ze België te verkennen.

Ze zijn nog maar net vertrokken, en ik heb een plaats in 1 van de mooiste steden in Roemenië (Brasov) om te overnachten. Niet dat ik dat onmiddellijk van plan ben, maar ik ben al blij met een positieve review op mijn profiel.

Het was aangenaam eens mensen met een totaal andere cultuur over de vloer te krijgen. Deze morgen aten ze als ontbijt een soort zwanworsten met augurken :-) . Ze hadden namelijk hun eigen ontbijt mee.

Wordt zeker vervolgd.

4 reacties

  1. Bij ons in de familie maken neefjes en nichtjes veel gebruik van couchsurfing (ook in de US of A) en ze zijn allemaal geweldig enthousiast. Wat is jullie reisplan ginds?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *