Cijfer combinaties

cijfersToen ik deze morgen de post van Alcyon las, moest ik denken aan mijn eigen cijfer fetisj. Ik probeer altijd als ik een getal zie een combinatie te vormen met 7 en 6. 7 is dan het goeie (goddelijke) getal, terwijl 6 het slechte (duivelse) getal is. De combinatie van de 2 heeft een mooi aardse combinatie.

Vb. met huisnummers: ons huisnummer is 71. Dat is zowel een 7 als 6 (7-1). Of het huisnummer van mijn ouders (16). Of het nieuwe huis in Sint-Niklaas (157).

Altijd maak ik er netjes een leuke combinatie mee. Ergens is het een geruststelling als het lukt. Dit doe ik met alles. Nummerplaten (sinds YCF), huisnummers, uurwerken, microgolfovens, gsm nummers, geboortedatums. Ik gebruik enkel optellen en aftrekken tot ik de combinatie uitkom. Bij Sudoku start ik altijd met 7, dan 6. Voetballen doe ik nooit met rugnummer 6.

Ben ik de enige die zoiets doet?

Ik maak combinaties voor de combinaties. Als er iemand van jullie een cijfertjes fetisj heeft, ik hoor het graag.

5 reacties

 1. Enkel wanneer ik een lange cijfercombinatie moet onthouden probeer ik ze te herleiden naar enkele basisgetallen, maar die kies ik opportunistisch op basis van de combinatie die me wordt voorgeschoteld.

 2. geen fetish. ’t Zotste wat ik zag, was iemand die, wanneer je een woord zegt, direct telt hoeveel letters er in zitten…

  Raar hoor.

 3. Als ik 13:37 (leet time :D) lees op een klok, dan word ik altijd blij ^^. Als ik weet dat het 13:30 is ga ik dan pas opstaan om 13:37. Dusja, toch een beetje cijfer freak.

 4. Ik ben een cijfer freak!
  Ik heb veel met geboorte datums, Vooral die van mezelf.. Ik ben geboren op 22/06/1987 en die 22/06 die zie ik vaak verschijnen.
  BV: Als ik s’avonds perongeluk op teletekst kijk hoe laat het is dan is het 22uur06… en dat heb ik heel dikwijls voor. Of BV: Programma’s die begingen die ik graag zie: Zoals Studio 1 op zondag, Da begong om…. 22u06..
  Voor de rest tel ik ook allerlei getallen op die ik tegenkom, Thuis, Op straat…

  Weird.. O.O =]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *