Chicago

We zijn vanaf woensdag tot vrijdag naar Chicago gereisd. Ik weet niet echt hoe ik dit alles moet beschrijven, het was ongelooflijk. Misschien lukt het beter met enkele beelden :-) .

trein

We gingen ’s morgens vroeg naar East Lansing, waar onze trein zou vertrekken. Het was al zover, de trein kwam pas een uur later aan dan gepland. Eerst zoefden er enkele goederentreinen voor onze neus. Letterlijk huizenhoog. Als je weet dat op de foto hierboven de lantaarnpaal aan de linkerkant even groot is als bij ons…
We kwamen uiteindelijk aan met 2 en een half uur vertraging. Het is duidelijk dat het openbaar vervoer nog niet op punt staat hier.

Chicago torens

hoog gebouw

Dit is een van de eerste beelden die we zagen eens we het station uitkwamen. Het is een overweldigend beeld van vele vele flatgebouwen, hoger dan om het even wat voor gebouwen we in belgie hebben.
Dezelfde avond nog bezochten we Sears tower, de hoogste toren van Noord-Amerika. Ze vroegen vrij veel geld om een toren te beklimmen, maar Chicago is geen goedkope stad en het bleek uiteindelijk toch zijn geld waard.

Sears Tower Sears Tower

chicago avond vanuit Sears Tower
Chicago by night

gebouw vanuit Sears Tower

Chicago vanuit Sears Tower

Na Sears tower was het al donker en gingen we naar onze youth hostel. Marieke sliep in een meisjeskamer met nog 3 of 4 andere meisjes, Lucas en ik sliepen in een jongenskamer van 8, volledig volzet.

De volgende dag gingen we verder met het verkennen van de stad. We passeerden langs het Millennium Park.

steen met mill.park

Dit park is recentelijk toegevoegd aan een van de mooie plaatsjes hier in Chicago (zoals de naam al vermoedde zeker?)

Er is een soort openlucht concerthal, gebouwd om de muziek te laten weerkaatsen tot het achterste van de zaal. Vandaar de speciale ‘Samourai’ vorm van het gebouw.

Milleniumpark

Marieke Milleniumpark

Het ligt midden in de stad, maar is toch 1 grote brok natuur. Er liggen enkele pareltjes van architectuur/design. De brug die erdoor loopt, maar ook het volgende:

blingbling ei

Dit is de onderkant vant wat de mensen hier ‘the bean’ noemen. Het heeft een andere naam hoor, naar de investeerders van het project. Iets van ‘ABT Place’ of zo…

blingbling ei en nog eens

blingbling ei nog eens

Geef toe, het heeft toch iets, de reflectie van de stad in zo’n reuze chroom boontje.

Ook is er deze prachtige openlucht fontein/afkoelplaats. Kinderen spelen erin, het water op de grond ligt maar enkele centimeters diep. Het zijn 2 grote schermen met gezichten die naar elkaar kijken. Na een tijdje doen ze hun mond open en spuit er een ferme waterstroom uit.

spugende foto's

Zoals je op die foto hierboven al kan zien, het was een donkere bewolkte dag.

mist rond gebouwen

Het was zelfs zo dat door de mist je niet eens de top van de gebouwen kon zien.

gevangenis

Dit is nog een speciale: Het is een gevangenis. Als je goed keek zag je bovenaan een soort binnenplaats waar de gevangenen naar buiten konden kijken. Het gebouw had maar kleine ruitjes en er lag een net bovenop de binnenplaats.

fontijn

Onze volgende stopplaats was Buckingham fountain, een enorme fontein, in een nog een ander park.

We hebben die dag echt veel gedaan. Zo gingen we ook naar Navy Pier. Een grote pier waar nu een soort Mac Donalds pretpark opstaat. 5 dollar per attractie, maar waarschijnlijk wel leuk voor de allerkleinsten onder ons.

Lucas voor toren

Pieter en Marie

De dag ging snel, en de laatste dag bezochten we gewoon heel wat winkels, in ‘the magnificent mile’, een straat met allemaal winkels.

Er was een lego-store:

Chicago LegoStore Lucas met omaatje

Lucas kocht trouwens een Ipod Video 30Gb in de Apple store. Hij blijft toch een grote twijfelaar hoor, het duurde wel 2 uur vooraleer hij de beslissing gemaakt had.

Ook was er een winkel, die alles van poppen verkocht. ‘The american girl’ store. Het liep er vol met meisjes die een pop vasthielden die exact op het meisje zelf leken. Er was zelfs een poppenkapsalon (20 dollar voor een wasbeurt!) :

girl store poppen wassen

Hierna volgde nog een lange treinrit huiswaarts, met alweer vertraging. Ik hoop dat jullie wat genoten hebben van de foto’s, ’t was veel werk om alles up te loaden met zo’n smallband gedoe.

14 reacties

 1. Helaba!

  Ik zie en lees dat jullie het goed stellen in Amerika. En maar goed ook! Veel plezier nog! Het is leuk om zo op de hoogte gehouden te worden.

  Papa en mama zijn een paar uur geleden terug vertrokken naar de luchthaven van Pisa, samen met Judith. Het afscheid was niet gemakkelijk, maar ik ben heel blij dat ze gekomen zijn. We maakten onder andere een rit rond het hele eiland met een “motorino”: een 100cc een een 125cc. Na een paar minuutjes oefenen was ik er al mee weg. Echt niet moeilijk en heel erg leuk!

  Vele groetjes uit Elba en tot later!
  Ciao!
  Simon

 2. Net(goed)thuisgekomen van een mooi uitje naar Elba. Bedankt Simon voor de rondleiding en het gezelschap! Kunstenaar Italo Bolano kan op zijn twee oren slapen. Zijn “Giardino dell’Arte – Open Air Museum” is bij jou in goede handen!
  (voor de geïnteresseerden: http://www.italobolano.com/)

  De Carette-delegatie in de States lijkt zich intussen ook verder goed te amuseren. En gelijk hebben ze!

  Mooi verslag en foto’s, gasten. Die spreken boekdelen. Ik neem aan dat jullie er nog enkele mooie in petto hebben… voor thuis, waar jullie niet door smallband beperkt worden.

  De volgende etappe wordt de Detroit Tigers wellicht? Of zit er nog iets anders aan te komen en waren de Tigers al te voorspelbaar? Verras ons! Het is echt fijn om jullie verslagen/wedervaren te lezen.

  Pa & Ma

 3. PS : Bedankt Tim, dat je ons op de hoogte gehouden hebt mbt de posts van de Carette delegatie op “States missie”! Wij hebben dit zeer geapprecieerd.

 4. @ Lucas: Veel plezier in Elba!

  @ Paake: Dat is graag gedaan.

  @ Pieter, Marieke, Lucas: Prachtige foto’s die voor zich spreken.

 5. “Verjaren is vergaren
  met wijsheid en geduld
  dingen om te bewaren
  tot het leven is vervuld.”

  Marieke,

  ‘k Wens je een heeel fijne verjaardag toe! Geniet er van meid!
  (we vieren als jullie terug zijn ;-) en cadeautje volgt weldra…)

  21 dikke kussen,
  Lies
  -x-

 6. We wensen Marieke een heel gelukkige en fijne 21ste verjaardag ! (maar dat zal wel gezien het kader)

  Groetjes,

  pa en ma

 7. Hello there!

  Ik stuurde gisteren een smsje om Marieke te feliciteren met haar verjaardag. Ik kreeg echter vandaag een smsje terug dat dit blijkbaar niet gelukt was. Op aanraden van Danny probeer ik het dan maar op deze manier…

  Marieke

  We wensen je een heel gelukkige verjaardag toe!
  We hopen dat je goed hebt gevierd in de States.
  We hopen echter ook dat je nog een stukje feest voor ons overliet eens je terug in Belgi├ź bent. Voor ons past het meestal wel de zaterdagavond. (hmhmhmhm…)

  Groetjes
  Hilde en Guido

  Vrallies conditie is ongelooflijk veel verbeterd sinds jullie weg zijn: hij loopt elke dag ettelijke malen heen en terug naar zijn brievenbus, wachtend op luchtpost.

  Tot binnen een paar dagen!

 8. @Hilde en Guido, Vanavond is er hier nog een feestje. We zullen nog wat overlaten, wees gerust.

  Vrallie zal moeten blijven lopen, maar zijn lopen zal beloond worden. ;-)

 9. hey!

  ik vind het echt tof dat jullie deze webblog hebben aangemaakt!

  ik zit nu al bijna een jaar me plannen in men hoofd om binnen 3/4jaar in Chicago te gaan wonen, maar ik zou graag nog met wat mensen praten die er wonen/geweest zijn, dus ik zie dat jullie er toch al geweest zijn, dus als je mischien msn hebt, moogt ge me adden =)

  grtz, Ben

 10. Hoi,

  Ik ben zelf ook een paar keer in de States geweest, vooral in Florida en de laatste keer was een trip door California, Arizona, Utah, Nevada (je kan al raden waar ik dan overal ben geweest) en ik vond het echt de moeite waard. Vond het heel leuk om deze blogpost te lezen, heb er echt zin door gekregen om Chicago eens te bezoeken!

  Groetjes, Stefaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *