Chez Rini

Gisterenavond kwam mijn oudste broer Simon naar Antwerpen. Na een fikse wandeling door de mooie binnenstad besloten we om lekker gewaagd een restaurant binnen te stappen waar we niets over wisten. (oorspronkelijk wilden we in “El Bife” uit eten maar dat was gesloten)

Ik ben in de 5 jaar dat ik in Antwerpen studeer al een aantal keer langs een vishandel gepasseerd, en zag dat achterin de viswinkel een restaurant was. De vishandel heet “De schelp“, het restaurant “Chez Rini“. Om het restaurant binnen te komen moet je dus door de viswinkel gaan! Het ziet er allemaal erg bescheiden uit. Toch waren we het alledrie erover eens: dit restaurant is een parel (ondanks het kitcherige interieur)!

Marieke at mossels in curry roomsaus, Simon een witte vis met peulvruchten en ik nam een tournedos tonijn met pasta. De porties waren erg groot en bovendien erg lekker. Nooit heb ik een tonijn steak gegeten die zo perfect was klaargemaakt. Bovendien is de vis dagvers en dat smaak je. Serveer er dan nog een lekkere wijn bij en de avond was af. Een dikke aanrader.

1 reactie

  1. Daarnet ook gaan eten. Garnaalkroketten als (uit de kluiten gewassen) voorgerecht en een tournedos van tonijn als (evenzeer uit de kluiten gewassen) hoofdgerecht. Beide zeer lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *