Brood

Deze week heb ik brood gebakken. Na het lezen van deze post kriebelde het bij me, waardoor ik meteen de ingrediënten ging halen. Voor 3,5 EUR voor 10kg bloem en 75 cent voor de gist kon ik niet veel verkeerd doen.

brood

Door maandag even bezig te zijn heb ik de hele week vers brood en verse pizza gegeten. Dit zijn de ingrediënten:

 • 3kg bloem
 • 1,5 l water
 • 3 eetlepels zout
 • 3 blokjes gist (van 42gram)

Het geheel goed kneden en 2 uur laten rijzen, waarna het 2 weken goed blijft in de koelkast. Elke morgen voor ik naar school vertrok stak ik de oven aan en nam ik wat deeg uit de frigo. Het brood zelf smaakt best lekker, het smaakt meer naar Chiabatta dan echt brood. Met een stukje gerookte zalm een echte lekkernij!

5 reacties

 1. Los van het feit dat elke dag versgebakken brood (waarvoor dank schat!) lekker is, zijn de hoeveelheden wel wat overdreven: door die 3 kg bloem staan er nu nog altijd POTTEN deeg in de frigo!

 2. @Marieke, ik kon ook niet weten dat het zò hard ging rijzen hé ;). Hoedanook, voor 1.50 EUR een hele week vers brood eten is sowieso al een plus hé.

 3. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit!
  Je moest er eentje gebakken hebben vrijdag, dan kon ik van je bakkerskunsten geproefd hebben ;) :p .

 4. Pieter,
  Ik sta verstomd van je mooi broodje op de foto ! Ik heb al zoveel brood gebakken, maar nog nooit zag het er zo speciaal uit. Je mag het thuis ook altijd eens uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *