BMI is waardeloos.

Om enkele mensen duidelijk te maken die het nog niet weten: BMI (Body Mass Index) is waardeloos. Vroeger werd deze schaal gebruikt in de medische wereld als maatstaf om te zien als iemand over- of ondergewicht heeft.

Nu is het al een aantal jaren zo dat ze gelukkig overgeschakeld zijn naar enkele meer betrouwbare resultaten: het meten van het buikvet.

Volgens het BMI heb ik overgewicht. Maar volgens het BMI heeft Brad Pitt, Michael Jordan, Mel Gibson, Russell Crowe, George Clooney èn Tom Cruise overgewicht. Blijkbaar zijn er andere factoren, zoals leeftijd, hoeveelheid sport, beendergestel, e.d. die bepalend zijn voor het BMI, terwijl deze er niet in opgenomen zijn.

Mijn BMI is 25,1. Wat is uw BMI? En vooral: heeft mijn lezerspubliek overgewicht? :-)

BMI Berekenen:
BMI (kg/m²) = lichaamsgewicht in kg / lengte in meter in het kwadraat

6 reacties

 1. Oeps, ik scoor 26!
  Maar zolang ik me prettig in m’n vel voel en gezond ben. Dat is voor mij belangrijker dan zo’n cijfertje.

 2. Ik heb een BMI van 20,2. “Ideaal” naar BMI-normen.
  Toen ik begon te studeren, had ik een BMI van net 18. Het studeren eist z’n tol… ;-)
  Een betrouwbare maat is het – naar mijn bescheiden mening – niet. Er wordt met geen enkele andere factor rekening gehouden. Iemand die een zwaar beendergestel heeft, is sowieso al ‘gesjost’ en heeft naar BMI-normen overgewicht. Terwijl er eigenlijk helemaal geen sprake is van overgewicht…
  Ach… Makkelijk regeltje waardoor mensen zich al te vaak laten leiden/lijden…

  Genieten van het leven, dat moet je doen. Weliswaar binnen de perken. Gezond leven is helemaal niet zo moeilijk, gezonde en voldoende gevarieerde voeding en de nodige lichaamsbeweging volstaan veelal.

 3. BMI: 19

  Het interesseerde me gisteren niet en ook nu niet ^^ Aangezien het toch waardeloos is, blijf ik lekker mijn “normaal” leventje verderzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *