Bahamas – dag 12

Op deze mooie dag van Mariekes verjaardag vertrokken we richting Bahamas. Na de nodige formaliteiten en beveiliging te hebben doorlopen mochten we aan boord van onze “cruise”. We kregen de helft korting omdat Marieke verjaart in de maand augustus.

We zijn geen cruisemensen maar moesten toch goed lachen toen de onnozelheden begonnen: om kwart na 8 ging al de eerste limbocontest van start. We zagen hoe de boot het vasteland van de VS achter ons liet en hoe het casino van de boot op internationale wateren begon te draaien. We kregen een ontbijt met een bediening van Cubanen waar heel veel mee foutliep :-) , maar afgezien van dat begonnen we aan een rustige dag van boeken lezen en zon.

samen in een ligstoel

discovery lines

Tegen de middag kwamen we aan op Grand Bahama. Iedereen werd in taxis geduwd en naar een verzamelplek van toeristen gebracht. Deze verzamelplek was de plek om als toerist je geld te verliezen: iedereen van het eiland probeerde maar iets aan je te verkopen. We gingen eten en huurden een brommertje om aan dit toeristisch gedeelte te ontsnappen om wat meer van de “echte” Bahamas te zien. Helaas hadden we na een uurtje rijden èn verkeerd rijden geen “echte” Bahamas gezien. De reden hiervoor is vrij simpel: de Bahamas leven op toeristen. De Bahamas worden regelmatig getroffen door zware orkanen en worden dan volledig vanaf nul terug opgebouwd naar het toeristenoord dat we gezien hebben.

lucayaHet toeristenoord Lucaya

strand in bahamas

Het was een leuke maar heel vermoeiende trip, alweer een plekje bij op deze aardbol waar we geweest zijn.

3 reacties

 1. beste pieter,

  ik zit te twijfelen. We hebben 7 extra dagen in miami om iets leuks te doen. we dachten om met discovery naar grand bahama te gaan en 2 nachten in our lucaya resort te blijven. ik las horror verhalen over discovery ship. daarnaast klonk jij ook niet te enthousiast. als jij zou moeten kiezen tussen grand bahama en keys+everglads wat zou je doen, heb je nog wat tips?

  groet

  sanja

 2. Dag Sanja,

  Ik zou ZEKER de keys en Everglades nemen dan. De Everglades is fantastisch om er een fietstocht te doen, en een airboat ride.
  Ik vond de Keys eigenlijk zelfs een beetje mooier dan de Bahama’s. Je hebt er ook zandstranden en een fenomenaal uitzicht. Op de Bahama’s is het allemaal wat artificieel. Er is geen echte eigen cultuur, terwijl je op de keys fantastisch lekker kan eten, mooie wandeltochten kan doen, genieten van het weer, snorkelen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *