Apple Expo

Vandaag ben ik samen met Loic de hele dag naar Parijs gegaan. Dit is namelijk de eerste dag van Apple Expo. We namen de TGV in Lille-Flandres, en een goeie 2 uur later waren we al aan de beurs.

Er waren voornamelijk Apple computertjes te zien (vrij logisch zeker?), maar ook heel wat randbedrijfjes die vooral inspeelden op de Ipod. Ook passeerden we langs standjes van enkele bedrijven zoals Adobe, Quark, Logitech, Bose,… Noem maar op. Heel wat grote spelers van de computerwereld waren er, enkel Canon ontbrak nog naar mijn mening. (er waren wel standjes die Canon verkochten, maar geen standje van het bedrijf zelf)

Bij elk van die standjes werden er ook workshops gegeven door pro’s. Veel belangstelling was er voor de nieuwe iMac, een mac waar de volledige computer in het scherm zit. De nieuwe versie heeft een 24 Inch scherm, en een 2.16GHz Intel Core 2 Duo processor.

Imac 24 inch

De volgende grote aandachtstrekker was de nieuwe desktop, de Mac Pro. Deze is maar liefst een Quad Core processor. Ikzelf heb eventjes op eentje gewerkt met dus 2 Intel Core duo processors erin van 3 (DRIE!) Ghz, een geheugen van 8 gig, een halve terra ruimte en 2 30″ schermpjes eraan verbonden. Geloof me, dat vliegt zo’n machine!

Het was een lastige maar leuke dag. Paar leuke babbeltjes gehad met mensen die software ontwikkelen. Meer moet dat niet zijn op een doordeweekse dinsdag :-) .

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als tech

4 reacties

 1. Zo’n machien zou ik ook wel eens graag willen bespelen en moest het even kunnen, thuis staan hebben.
  Lijkt me wel dat je een fijne dag gehad hebt.

 2. Ja die technolgie is echt in een sneltempo de laatste tijd. 2 jaar terug met 64 bits en nu zitten we al aan 4 cores.

  Apple heeft een mooi design maar vind het wel dure machines.

 3. Welkom op mijn blog stijn.

  Het hoeven niet per se dure machines te zijn. Probeer maar eens een vergelijkende pc te vinden voor hetzelfde geld. Dat is echt onmogelijk (tenzij je natuurlijk de aldikant opgaat).

  Dat het design mooi is is maar een extraatje voor mij.
  Ik ben gewoon al de pcproblemen beu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *