Antwerp 10 miles

Zo, net de Antwerp 10 miles gelopen. Het was een leuke run met veel randanimatie. De 16,09 km lange toer door Antwerpen nam ons mee door de Kennedytunnel, Waaslandtunnel, tunnel onder het nieuwe justitiepaleis (ik wist zelfs niet eens dat die bestond!)… Het zijn allen plaatsen waar je normaal gezien niet komt te voet.

Langs het parcours stonden ook heel wat mensen: 70.000 volgens deredactie. En velen onder hen riepen zich schor voor mensen als ons, onbekende 10 miles lopers. Dat maakt alles natuurlijk erg motiverend en leuk. De 10 miles had ik ooit al eens gelopen, in Brugge, maar deze in Antwerpen kon er zeker aan tippen. Deze keer ging ik niet voor een goeie tijd, ik liep als haas voor Marieke. Ik vind het fantastisch dat Marieke, die een jaar geleden nog geen paar km kon lopen, vandaag de 16.09 km vlotjes uitgedaan aan een tempo van bijna 10km/h. Proficiat schat!

Ik kijk uit naar de foto’s, want naast het parcours stonden heel wat fotografen. En u, was u vandaag 1 van de 27.000 lopers? Of behoorde u tot de 70.000 supporters? Ik ben benieuwd!

4 reacties

 1. Mooi zo! Dikke proficiat aan jullie allebei!
  Waren we thuis geweest, dan hadden we ook onze kans gewaagd… :)

 2. Proficiat Marieke (en Pieter)! Was vandaag niet bezet geweest dan liepen we samen. Volgend jaar hou ik deze datum zeker vrij ! Heb ook goede herinneringen aan Brugge overgehouden, Pieter !

 3. Amai een dikke proficiat Pieter en Marieke. 10 km/h is toch al vrij snel in mijn ogen.

  Lijkt me leuk om dat ooit ook eens mee te lopen maar dan op een ludieke wijze, bijvoorbeeld verkleed als de swedish chef.

 4. Het verbaasd me dat je de tunnel onder het justitiepaleis niet kende. Zo zie je dat aan je conditie werken niet enkel voor de conditie goed is ;-)
  Ik stond trouwens bovenaan die tunnel passief deel te nemen. Heb jouw niet gezien wel enkele andere klasgenoten en vrienden. Eerlijk gezegd zou ik daar ook wel aan willen meedoen, ik moet nog alleen de moed vinden om mijn conditie eerst wat op te bouwen.
  Oh, en proficiat aan Marieke! ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *