Accident

Een tijdje geleden, 29 juni 2007, heb ik een ongeluk met de auto gehad. Ik voerde een collega van Marieke naar de bushalte, toen ik terugkwam was mijn parkeerplek bezet. Dat kwam doordat die avond er ook het grote vuurwerk was op de markt van Antwerpen. Het was rond 23 uur en nergens was er nog een plaatsje vrij, dus gingen we op zoek naar een andere parkeerplek.

Toen we in de Hessenbrug stonden aan te schuiven voor de verkeerslichten, zag ik nog een plaatsje bij die parkingplek. Ik draai in…. en BOEM, een brommer tegen mijn zij. Volgens de wegcode mag er niet meer links ingehaald worden in de file voor de lichten, maar toch hadden ze dit gedaan. Ik voelde me er een tijdje niet goed bij omdat het meisje die achterop de brommer zat 6 maanden zwanger was, maar het wrange gevoel in mijn buik is nu toch wel verdwenen als ik alle feiten eens na elkaar zet: ze reden roekeloos. Te sn

el voorsteken op een plaats waar het niet mag en dan nog zov

eel maand zwanger zijn en achterop een booster kruipen, wie doet dat nu?

Toen ik uitstapte stond ik te trillen op mijn benen, dacht eerst dat die kerel me een klap op mijn gezicht zou verkopen (want zo zag hij eruit). De ambulance kwam het meisje oppikken die pijn had aan haar elleboog, de politie kwam om een pv op te stellen. Nu is het wachten op de verzekeringsmaatschappijen.

Ik heb voor mijn verzekeraar enkele ruwe 3Dschetsen gemaakt hoe het gegaan is, aangezien zoiets nog lang kan aanslepen (en ik weet dat mijn geheugen niet voorzien is op de capaciteit iets heel lang tot in de details te onthouden).

botsing

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als auto

7 reacties

 1. Dat is minder leuk. Ik hoop dat je in je recht gesteld wordt. Ik zou eerlijk niet kunnen zeggen wie hier in z’n recht is omdat ik de wegcode niet zo goed ken. Veel succes met het verdere verloop ervan.

 2. @Klaproosje, zeg wel.
  @Wim, het is dan ook een raar ongeluk. Ik wist en weet zelf nog steeds niet echt wie er in fout is. Het zal afwachten zijn wat de verzekeringsmaatschappijen ermee doen.

 3. Je moet tegenwoordig overal ogen en oren hebben met die brommers die overal tussendoor knallen. M’n vader kreeg er maandag eentje in z’n portier terwijl hij met z’n auto stil stond voor een stoplicht.
  En een bek dat die scooter rijder opzette!!
  Maar ik kan begrijpen dat je je effe niet zo best voelde!
  Hopelijk komt er niet te veel narigheid van.

 4. Zoiets is niet leuk. Hopelijk is haar zwangerschap niet in het gedrang gekomen.

  Intussen al meer vernomen?

 5. @Frank, ik hoop het ook.

  @Buddha, daar had/heb ik nog het meeste schrik van. Zelfs al is het mijn schuld niet kan ik er toch wel iets mee te maken hebben hé. Nog niets vernomen ondertussen, buiten wat verzekeringspapieren en een rapport dat opgesteld wordt enzo.

 6. Ik ben zelf een tijdje zo een roekeloze brommerrijder geweest, overtredingen maak je nu eenmaal gemakkelijk als het sneller gaat.
  Ik hoop voor je dat je in je recht word gesteld, en dat het meisje niets heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *