25 uur

Een goeiemorgen. Of zeg ik al beter middag voor jullie :-)?

We zijn dus die ochtend vertrokken naar Amsterdam. Het was een cityhopper van KLM, een redelijk klein vliegtuigje die meer rammelde dan je maar kan voorstellen.
In Schiphol hebben we dan 4uur moeten wachten op het volgende vliegtuig, maar het viel heel goed mee. We vonden een afgelegen stukje luchthaven, die er eerder uitzag als een loungebar dan een wachtruimte. Er waren gemakkelijke platte leren zetels, ligzetels en kleine bijzettafeltjes, en dat alles weg van alle drukte.

Chillen @ Amsterdam
We gingen er ook even alle winkeltjes bekijken, er was een prachtige gagdetwinkel.

Het vervolg van onze reis legden we af met een vrij groot vliegtuig van nwa. Het was een nieuw toestel van 2005. Het had alles wat het moest hebben, mooi interieur, comfortabel, een soort persoonlijke minicomputer voor je.
Met die computer konden we alle gegevens van het vliegtuig volgen, maar ook naar honderden mooie liedjes luisteren, games spelen tegen andere mensen op het vliegtuig (lang leve de gokvragen in Trivial Pursuit), een waslijst films bezien,… we hadden niet te klagen.

In Detroit hebben we een hele resem veiligheidscontroles moeten maken. Er moest van elk van ons onze wijsvingers ingescand worden en een foto gemaakt worden. Lucas en Marieke zaten hun ziek te lachen. Het scheelde niet veel of Lucas stond met zijn ogen scheel op die foto. (ik vraag me af wat de agent dan zou gedaan hebben)

Tegen onze aankomst daar waren we toch al ferm moe hoor. Vervolgens moesten we dus weer 4 uur wachten. En nog een uur of 2 erbij want ons vliegtuig kwam niet direct opdagen.

Detroit luchthaven

Uiteindelijk kwamen we om 2.00 uur am locale tijd aan. om 8 uur onze tijd dus. Onze reis van 25 uur zit erop.

Nu is het ongeveer 10 uur ’s morgens. Marieke en ik hebben een broodje pindakaas en cornflakes gegeten, Lucas slaapt nog.
Vandaag is het zo’n hersteldag, want die reis en dat tijdsverschil knagen toch wel wat aan je.

En nu het huis hier verkennen :-)!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Reizen

4 reacties

 1. Fijn te horen dat jullie veilig zijn aangekomen in Michigan.

  Een rustig plekje op Schiphol vinden is idd geen sinicure.

  Zo’n onboard-entertainment is geen overbodige luxe tijdens zo’n lange vlucht.

  Wist niet dat de grenscontroles zo streng zijn.

  Rust vandaag goed uit!

 2. Hoi!

  Fijn om horen dat alles goed verlopen is en dat jullie veilig en wel aangekomen zijn! Geniet er maar ten volle van! Ik droom er alvast van om binnen een paar jaar ook nog s terug te keren!

  Liefs,
  Lies
  -x-

 3. Hey,

  Na jullie reacties op mijn ‘website’ is het nu mijn beurt.
  Hopelijk beleven jullie ginder een fantastische tijd. Af en toe een verslagje voor de thuisblijvers (jammer genoeg) zou wel tof zijn.
  Ik vroeg me af wanneer jullie terugkomen (niet dat je daar al hoeft aan te denken, maar Lindsy en ik zouden graag nog eens afspreken, voordat je naar Antwerpen vertrekt).

  Ik zou zeggen amuseer jullie en zou het mogelijk zijn om een paar fotootjes te plaatsen, want ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig.

  Kus
  Annelies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.