Zelfmoord beesten

Het is wat: je zit rustig op de laptop te tokkelen in de living. Gezellig, met dat stormachtig weer buiten. Plots een grote knal, maar ’t is geen gedonder, het was een merelaar die het eventjes niet meer zag zitten.

Met een grote duik nam hij waarschijnlijk zijn aanloop naar de grote doorzichtige muur van glanzend glas, om er een eind aan te maken. ‘K heb het nog gechecked, maar er was geen leven meer in te krijgen.

Ah, het is al niet meer de eerste merel, zelfs niet de 10e. Er zijn er in de loop der jaren hier al ettelijk veel tegen de ruit gekwakt, zelfs al eens een ijsvogel. Goed nieuws voor de leerkracht van de plaatstelijke school die de beestjes opzette, en ze dan demonstreerde bij zijn kinderen.

Zelfmoord konijnen

Ik weet niet wat er mis is. De opwarming van de aarde? Problemen met hun partner(s)?

Een hele tijd geleden kwamen Marieke en ik terug van een feestje. Toen we terug naar huis reden zag ik op een grote straat waar je 90km/h mag rijden een bruin konijntje zitten. Het is een baan waar er elk weekend wel een ongeval te beleven valt, dus remmen we en jaag ik het konijntje weg.

In de verte kwam een auto aan, dus moest ik wel aan de kant gaan staan. Plots kwam dat beestje aangelopen, ik wou het nog tegenhouden, maar het sprong door mijn benen terug de baan op. En SPLAATSCH. De hersens zag ik eruit springen. En een dood konijntje lag voor me.

Ik weet het, het is misschien wel iets te sappig geschreven hierboven, en iets teveel informatie, maar zo spookt dat beestje nog door mijn hoofd.

Er bestaat een dierenarts. Bestaat er ook een dierenpsycholoog?

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Misschien worden ze wel verstoord door al dat draadloos verkeer in de lucht (gsm, wifi, gps, gprs…).

  Al goed dat ik geen dier ben, want dan bleef ik uit je buurt.

  Dierenpsy’s bestaan wel degelijk. Maar vrees dat de dode vogel niet veel meer heeft te vertellen.

 2. Er wordt inderdaad gesuggereerd dat al dat draadloos verkeer van invloed is op de dieren. Maar zou dat dan ook de toenemende agressiviteit en depressies bij mensen verklaren? :-/
  Laten we het maar even houden op dieren die niet snappen wat er met de zomer aan de hand is.

 3. @Buddha, zou misschien dat wel kunnen zijn. Ongeveer een 100 tal meter staat een gsm-mast.
  @Christophe, nu je het zegt, ik had nog niet aan die lui gedacht.
  @Frank, brrr, klinkt eigenlijk niet echt aantrekkelijk hé.
  @Pironik, leuk hé. Kheb het boekje ook hier bij ons thuis.
  @Freddy11, lol!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *